Behandeling van Dunne darmkanker.

25-01-2014 12:07
 


Behandeling van dunne darmkanker:


Een operatie is de behandeling van eerste keus. Bij de operatie verwijdert de chirurg de tumor en ook het omliggende weefsel. In sommige gevallen is het noodzakelijk om (delen van) omliggende organen te verwijderen wanneer de tumor daar  is ingegroeid. Ook eventuele uitzaaiingen zal de chirurg, als dit mogelijk is, soms operatief verwijderen.

Tijdens de operatie verwijdert de chirurg het deel van de dunne darm met de tumor. De resterende delen van de dunne darm worden aan elkaar gehecht. De verbinding wordt op die manier hersteld.

De dunne darm is ongeveer vijf meter lang. U kunt een deel van uw dunne darm missen. De rest van de dunne darm zal dan de functie blijven uitoefenen.  Afhankelijk van de plaats van de tumor en van het deel dat verwijderd wordt, kunnen soms klachten ontstaan. De chirurg zal u hierover informeren. Een operatie is de enige behandeling bij dunne darmkanker waarvan het nut wetenschappelijk is bewezen. In sommige gevallen wordt chemotherapie of bestraling toegepast als (aanvullende) behandeling. Het effect van deze behandelingen is echter nog onduidelijk.


 

Bron:   www.mlds.nl