Boek: 37 nietjes.

30-10-2018 21:03

Boek.Met 37 nietjes vertelt Thomas het aangrijpende verhaal over levensbedreigend ziek zijn en hoe hij met ongeneeslijk optimisme, vechtlust en humor het leven weer heeft kunnen omarmen.


Het zal je maar gebeuren: 37 nietjes in je hoofd. De gezondheid van de altijd levenslustige, toen zeventienjarige Thomas Zijlma gaat opeens zienderogen achteruit. Aanvankelijk weet niemand wat hem mankeert, maar al snel wordt de waarheid pijnlijk duidelijk. Thomas heeft zaadbalkanker in een vergevorderd stadium. In zijn buik, longen en hoofd worden honderden kwaadaardige tumoren gevonden. De kans op genezing is klein. Thomas ondergaat zware operaties en chemokuren. Wonderwel overleeft hij.


In het ziekenhuis leest Thomas het boek van Lance Armstrong, die net als hij dezelfde ziekte heeft overwonnen, en vindt hij een nieuwe passie: wielrennen. Wielrennen staat symbool voor zijn vechtlust en de wil om te leven. Nu, acht jaar later, zet hij zich - net als zijn grote voorbeeld - met wielrennen actief in voor de strijd tegen kanker. Hij bedwingt voor de tweede keer de gevreesde Alpe d'Huez. Met haarspeldbochten en een steile klim en dat zes keer op één dag! Maar opgeven is geen optie.

Over de auteur

Thomas Zijlma (1983) studeert Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Naast zijn studie geeft hij lezingen over zijn ziekte, is hij als vrijwilliger actief voor de Stichting Alpe d'HuZes en is hij een gepassioneerd amateurwielrenner.


Het boek 37 nietjes is verkrijgbaar op bol.com
Bron: www.palvooru.nl