Boek: De dood in het hospice.

07-06-2020 18:14


Auteur: Ely Hackmann - nijkerk.nieuws.nl/nieuws


Half juni 2020 verschijnt 'De dood in het hospice', het derde deel in een onvervalste detectiveserie van eigen bodem, de Connla Quinn mysteries.


De serie wordt geschreven door David van den Bosch.


De inhoud:

In een pas geopend hospice sterven de cliënten snel en comfortabel.


Te snel en te comfortabel?Dat vreest Marinka Meis, coördinator van het hospice. Ze is bang dat een van haar vrijwilligers de dood van haar cliënten bespoedigt. Met niet meer bewijs dan een angstig vermoeden, roept ze de hulp in van de Ierse privédetective Connla Quinn.


Samen met Shirley, zijn secretaresse, neemt Quinn dienst als stervensbegeleider. Het blijkt een van de moeilijkste zaken uit zijn carrière. Om erachter te komen wat zich in het hospice heeft afgespeeld, moet Quinn niet alleen het vertrouwen winnen van de vrijwilligers, maar ook zijn eigen angsten zien te bedwingen.


De serie:

De dood in het hospice is het derde Connla Quinn mysterie. Eerder verschenen Het meisje met de hond en Het geheim van Harald Delorge.


David van den Bosch: 'Connla Quinn is van oorsprong een Ier, maar woont al jaren in Nederland. Waarom dat is, bleef tot nu toe een raadsel maar in dit nieuwe deel heb ik een tipje van de sluier opgelicht. Quinn is een intelligente detective met misantropische trekjes, een grote voorliefde voor koffie en whiskey, en niet te vergeten sigaren. Samen met Shirley vormt hij een interessant duo. Los van de zaak die ze in elk deel van de serie moeten oplossen, speelt hun onderlinge relatie altijd een rol.'


De recensies:

De eerste twee delen van deze detectiveserie werden goed gerecenseerd. Enkele quotes:


Marjo van Turnhout, op thrillers.leestafel.info over 'Het meisje met de hond': 'Kostelijk! Vlotte en directe dialogen [...] Een nieuwe prettig leesbare detectiveserie heeft het daglicht gezien. Het meisje met de hond is hopelijk de eerste van velen!'


NBD Biblion over 'Het geheim van Harald Delorge': https://nrcwebwinkel.nl/boeken/het-geheim-van-harald-delorge


De auteur:

David van den Bosch (1982) is schrijver, dichter en verhalenverteller. Hij is onder meer de helft van vertellersduo Dá Fhili en geeft workshops in improvisatietheater. Ook was hij de eerste stadsdichter van Amersfoort, niet toevallig de thuisbasis van zijn creatie Connla Quinn.


De prijs:

'De dood in het hospice' is vanaf 18 juni 2020 overal verkrijgbaar. ISBN 9789492055798, de prijs is € 13,50.

                           

Dossier: Het coronavirus binnen de gemeentegrenzen
Bron: www.nijkerk.nieuws.nl