Boek: ( De kans van 0,0059% )

31-07-2016 19:56Auteur:


       

    

Ik? Ik ben Audrey Stevens. Geboren in 1983, opgegroeid in Limburg, ooit drie jaren op de kunstacademie in Maastricht doorgebracht en uiteindelijk voor de liefde van mijn leven in Oegstgeest    neergestreken. In Leiden startte ik met een juridische opleiding. Na het behalen van mijn diploma ben ik gaan werken in de juridische sector. De creativiteit? Die is gebleven en heeft zich    vertaald in een boek over mijn leven met kanker. De kanker ligt inmiddels achter mij, maar heeft een onuitwisbare stempel op mijn leven gedrukt, zowel in negatieve, maar ook in positieve zin.      Waar gaat de kans van 0,0059% over?


De kans van 0,0059% is een boek over kanker in de breedste zin van het woord. Een boek over mijn jeugd met het overlijden van mijn moeder (aan kanker) als bittere pil. Over de ontdekking van mijn eigen kanker op achtentwintigjarige leeftijd en de erfelijke belasting, die aan het ontstaan van mijn kanker ten grondslag lag. Een boek over kiezen tussen het al dan niet invriezen van bevruchte embryo's, het behouden of verliezen van mijn borsten, met pruik of kale kop door het leven gaan. Een boek, waarin ongecen-sureerd de meest uiteenlopende emoties aan bod komen. De angst, het verdriet, de boosheid en agressie, maar ook een intense vorm van geluk en genieten. Een boek over vervlogen toekomst- dromen en het vorm geven van een nieuwe, maar onzekere toekomst.

 

De kans van 0,0059% is een boek voor iedereen die de ongecensureerde waarheid over het kankerleven wil lezen en leren. De patiënt, de professional, de collega,vriend of kennis, de ouder, het kind van, de nieuwsgierige en niet op de laatste plaats  de mantelzorger. De oh zo onmisbare mantelzorger, die vaak stilzwijgend deze zware en verantwoordelijke taak toebe-deeld krijgt.

 

       


       

         

"Ik hoop dat ik met mijn ongecensureerde waarheid en levenslessen een verschil kan maken."     

"De kans van 0,0059 % neemt je mee de diepte in van het leven van een kankerpatiënt. Je leest over de aangrijpende gebeurtenissen rondom het hebben van kanker, iets dat meer omvat dan alleen het ondergaan van de medische behandelingen. Ook lees je over de periode na de behandelingen.  Zonder poespas wordt de pure realiteit in beeld gebracht. Dit alles is relativerend en met humor geschreven, waardoor het ontroerende verhaal gemakkelijk wegleest."

 

- Marenthe Molenaar Kwestro -


Boek te Bestellen via Bol.com: https://www.bol.com/nl/p/de-kans-van-0-0059/9200000058915160/Bron: www.dekansvan.com