Boek: Die ene patiënt.

15-03-2019 19:19

Boek.


In 'Die ene patiënt' van Ellen de Visser vertellen zorgverleners over de patiënt die hun leven voor altijd veranderde.


De indringende Volkskrant-serie "Die ene patiënt' is een van de hoogst gewaardeerde en best gelezen rubrieken van de krant. In elke weekendbijlage Sir Edmund interviewt Ellen de Visser een dokter of verpleegkundige over een patiënt die ze nooit meer vergeten en die hun kijk op hun vak en het leven veranderde.


Van neuropsycholoog tot huisarts, de verhalen die in deze bundel door Ellen de Visser zijn samengebracht, bieden een aangrijpende en leerzame inkijk in de ziel van onze zorgverleners. Ze laten zien hoe leed, pijn, verdriet en vreugde bij elke verpleegkundige of arts hun sporen nalaten.


Een van de vele lezers zei erover: "Zat ik potverdorie zaterdagochtend al te janken bij het ontbijt.'Inclusief reacties op de artsenverhalen van patiënten, familie en nabestaanden.


Die ene patiënt is verkrijgbaar op bol.com.


Over de auteur:

Ellen de Visser (1966) is al 25 jaar journalist bij de Volkskrant. Ze begon als algemeen redacteur en schrijft nu al geruime tijd over de gezondheidszorg, met name voor het wetenschapskatern. In de zomer van 2017 bedacht zij de rubriek Die ene patiënt, waarbij ze wekelijks een zorgverlener interview over een patiënt die hun leven voor altijd veranderde. Deze rubriek roept bij mensen met én zonder medische achtergrond veel herkenning en emoties op.Bron: www.palvooru.nl