Boek: Goede kanker bestaat niet!

15-01-2015 19:14
Soms sta je versteld wat mensen allemaal kunnen uitkramen. Is dat uit onnozelheid, onwetendheid of gewoon omdat ze zich geen houding weten e geven als het gaat om een ziekte als kanker? Ik prent mezelf in dat het goed bedoeld is, maar een knagend gevoel blijft achter. 'Gelukkig heb je de goede kanker' klinkt nog na in mijn hoofd. Goede kanker? Bestaat die dan?

Anke van Haften kreeg in april 2012 de diagnose schildklierkanker. In 2013 werkte ze mee aan het boek Gezichten achter schildklierkanker en gaf ze het startschot voor de schildklierkankerrun in Leiden. Na de diagnose hield ze een jaar lang een dagboek bij. Vanaf januari 2014 verscheen dit dagboek in een wekelijkse column op de website van SON (Schildklier Organisatie Nederland). Deze columns zijn in dit boek gebundeld


tot een realistische, soms pijnlijke, maar met een gezonde dosis humor gebrachte weergave van een jaar. Veel schildklierkankerpatiënten zullen zich in deze verhalen herkennen.


"Het boek is (...) niet alleen een grote steun voor alle patiënten met schildklierkanker, maar verplichte kost voor alle artsen die het begrip 'goede kanker' nog in hun vocabulaire hebben en eigenlijk voor iedereen die begaan is met mensen om zich heen."

Prof.dr. J.W.A. (Jan) Smit, internist-endocrinoloog

hoofd Afdeling Interne Geneeskunde, Radboudumc.


Het boek is via mijn website en uitgever Hans de Graaff  te bestellen via de Boekenroute.

Na gebruik van de button 'Koop dit boek! wordt u doorverwezen naar de verkoopadministratie. Op de tweede pagina van dit proces (2. Verzendgegevens) kunt u bij het veld 'Eventuele opmerkingen' het woord "SON" toevoegen. SON (schildklier organisatie Nederland )ontvangt dan automatisch een bijdrage van €1,45 van de verkoop.


Ook via de boekhandel en internetboekhandelaren teverkrijgen:

Goede kanker bestaat niet!

Anke van Haften

ISBN 978-90-77024-47-8

112  pag. / € 14,50Je kunt Anke van Haften volgen via:

www.ankevanhaften.nl

Twitter https://twitter.com/AnkevanHaften

facebook https://www.facebook.com/pages/Goede-Kanker-bestaat-niet/714298265306505?fref=ts\


Bron: www.ankevanhaften.nl