Boek 'Met één borst in een Ferrari'.

18-10-2017 21:07Een frisse blik op omgaan met kanker - een inspirerend boek over mogelijkheden  
In het kader van Oktober Borstkankermaand is het boek Met één borst in een Ferrari - een frisse blik op omgaan met kanker' van Evelien Jonkers verschenen bij Uitgeverij U2pi.


Voor elk verkocht boek wordt € 1,- gedoneerd aan Pink Ribbon.


Het verhaal van Evelien Jonkers biedt een frisse en inspirerende blik op hoe zij is omgegaan met het behandeltraject van borstkanker.  Het boek is bestemd voor iedereen die de diagnose kanker heeft gekregen of iemand met kanker kent. De kern van Evelien Jonkers haar verhaal is dat ze - of ze nu boos, bang, blij of verdrietig was - heeft gekeken naar wat er wél mogelijk was en wat haar energie gaf. Dit maakte een groot verschil in hoe zij en haar omgeving het hele traject hebben ervaren: het gaf en geeft nog steeds kracht. 


"Mijn verhaal zal natuurlijk niet precies jouw verhaal zijn. Misschien helpen stukken uit mijn boek je beter te begrijpen waar iemand doorheen gaat die de diagnose kanker heeft gekregen. Ik hoop vooral dat de kern van mijn verhaal jou en je omgeving kracht geeft en je inspireert om te kiezen voor wat jíj nodig hebt, bij welke tegenslag dan ook."


De duidelijke verwoording van wat er allemaal op het pad van Evelien Jonkers komt, de gedetailleerde beschrijving van de afwegingen die ze maakt, het er laten zijn van alle emoties die zich voordoen in combinatie met het kijken naar wat er wél kan en wat haar energie geeft, maken dit een uniek en inspirerend boek. Ze heeft haar verhaal geschreven terwijl ze op haar 30e het behandeltraject voor borstkanker doorliep. Geen terugblik achteraf: je volgt "live" wat zij en haar omgeving meemaken, waar ze op dat moment energie van krijgt en voor welke keuzes en lastige afwegingen ze komt te staan. Ook heeft ze plezier tussen alle behandelingen door, zoals wanneer ze een oranje pruik opzet voor het EK en ze ontzettend geniet wanneer ze een keer in een Ferrari rijdt.  


Tegenwoordig krijgt één op de zeven vrouwen borstkanker. "Op mijn 30e kreeg ik borstkanker, wat een ingrijpende gebeurtenis was. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn omgeving. De verhalen die ik destijds schreef, waren erg inspirerend voor de mensen om mij heen. Toen ik dit jaar op een congres voor bedrijfsartsen en psychologen sprak over herstel&ontwikkeling tijdens reïntegratie, bleek mijn verhaal voor velen een nieuwe invalshoek te bieden die ze kunnen gebruiken in het begeleiden van mensen met kanker en andere ziektes." Door het geven van inspirerende lezingen, haar werkzaamheden als coach en door zich in te zetten als vrijwilliger bij de inloopkamer voor kankerpatiënten van HMC Antoniushove waar ze inspiratie-momenten organiseert, heeft Evelien Jonkers van haar tegenslagen haar kracht gemaakt. 


Evelien Jonkers is coach, optimist, supertante, tweelingzus, sportverslaafde, buurmeisje, ze houdt van mensen met een passie en in 2012 heeft ze borstkanker gehad. Haar praktijk Mogelijkhedencoach is ze gestart vanuit haar missie "Be the reason someone smiles today". In haar praktijk coacht ze mensen die vastlopen wanneer ze direct of indirect met een ziekte, beperking of andere tegenslag te maken hebben. Een deel van haar cliënten zijn vrouwen die net als zijzelf ook borstkanker hebben (gehad).   


Het boek "Met één borst in een Ferrari" is verkrijgbaar in iedere boekhandel in Nederland en Vlaanderen voor 17,50 euro, isbn 9789087597023, www.meteenborst.nl  
Bron: www.nieuwsbank.nl