Boek: Momenten van een partner.

16-08-2014 19:07Wie met kanker wordt geconfronteerd, weet zich in de meeste gevallen omringd met liefde en zorg. Terecht leven naasten, familie en vrienden intens met de patiënt mee. Voor de partner van de patiënt is een speciale rol weggelegd in het ziekteproces.

Hij of zij wordt geacht steun en toeverlaat te zijn van degene die door het noodlot is getroffen. Zijn er kinderen, dan moet één ouder vaak de taken van twee vervullen. Tijdens de behandeling is de partner belast met een aanzienlijk deel van de huishouding. Soms gaat intussen het werk gewoon door... Toch gebeurt het maar hoogst zelden dat iemand aan hem of haar vraagt: 'En hoe gaat het nu met jou...?' 
Fred Stamkot (1947) is partner van een patiënt met non-Hodgkinlymfoom. In het blad Lymfo publiceerde hij tussen 2003 en 2008 veelgelezen columns, waarin hij als echtgenoot en vader het ziekteproces van zijn vrouw beschrijft. In zijn "Momenten van een partner" maakt hij de lezer deelgenoot van de veelheid aan uiteenlopende emoties die de partner van een kankerpatiënt kunnen overrompelen: boosheid en angst, trots en twijfel, verdriet en vreugde. 
Hematon heeft de 'Momenten' van Fred Stamkot gebundeld, omdat Hematon oog heeft voor de specifieke positie van de partner in het ziekteproces en voor hen ook speciale bijeenkomsten organiseert. Het boekje maakt deel uit van het welkomstpakket dat nieuwe leden van  Hematon Lymfklierkanker krijgen toegestuurd.

Je kunt in het bezit komen van 'Momenten van een partner' door een e-mail te sturen.    lymfklierkanker@hematon.nl   De prijs van het boekje is 10 euro (exclusief verzendkosten).


Bron:  www.hematon.nl