Boek ‘Over Afscheid’ van Sylvie Kroef.

17-11-2018 22:22


Een handboek voor iedereen die met afscheid te maken krijgt.

En krijgen we dat niet allemaal?


Boek.Het eerste boek van Sylvie Kroef bevat 100 ervaringen en tips voor als je iemand gaat verliezen. In dit boek vind je korte verhalen van 60 mensen die zelf ziek zijn of iemand moesten loslaten. Hun eerste reactie op het slechte nieuws. Hoe zij omgingen met goedbedoelde aandacht waar ze op dat moment even geen behoefte aan hadden. En hoe je een ander bijstaat zonder jezelf te verliezen. Je leest over de moeilijkste beslissingen in hun leven en over momenten die ze nooit hadden willen missen. Over het behoud van de regie en over het volgen van je hart.


Hoe ga je om met iemand die niet lang meer te leven heeft? Wat zeg je tegen je zieke buurvrouw in de supermarkt? En wat bespreek je met je vader als het einde nadert? Moeilijke vragen waar je het antwoord niet altijd op weet. Ben je zelf ziek, ga je een dierbare verliezen of ken je iemand die met afscheid te maken krijgt en wil je er voor hem of haar zijn? Zie Over Afscheid dan als rugzak waar je af en toe iets voor jezelf of die ander uit pakt.


Sylvie Kroef (1982) verloor twee vrienden. Nadat ze ook afscheid moest nemen van haar vader liet het idee voor dit boek haar niet meer los. Haar doel is om praten over afscheid zo doodgewoon mogelijk te maken. Delen hoe het is om je dierbare te moeten laten gaan. Dit boek geeft je het gevoel dat je er niet alleen voor staat.


'Van de mooie herinneringen aan mijn dierbaren krijg ik nu nog steeds energie.
 

Dat gevoel gun ik iedereen die iemand moet loslaten.
 

Daarom dit boek.'


Meer lezen?


Bestel dit boek via www.overafscheidhetboek.nl


Bekijk onze leeslijst met boeken over longkanker en afscheid nemenBron: www.longkankernederland.nl