Boek: Slokdarmkanker waarom nou jij?

17-02-2015 20:44Voor Bestellen klik op de volgende link: https://www.bol.com/nl/p/slokdarmkanker/9200000036417791/


Het boek "Slokdarmkanker, waarom nou jij?" is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van Rolf, tijdens de diagnose, de behandeling, de operatie en de uiteindelijke herstelperiode van zijn vriend en levenspartner Jacques.

Na de diagnose slokdarmkanker, begin april 2005 bij Jacques, kreeg zijn partner en auteur van het boek Rolf Reefs (1966) de inspiratie tot het schrijven van een persoonlijk dagboek, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in de uitgave van zijn eerste boek. Een dagboek, geschreven vanuit het perspectief van een partner van iemand die gekweld wordt door een ernstige en uitzichtloze vorm van kanker.

Met een statistische vijf-jaars overlevingskans op het moment van het schrijven in 2005 van een treurige 5% bij slokdarmkanker kun je samen nog maar weinig hoop putten, uit deze eerste tragische conclusie van de artsen, op totale genezing.

Naast het feit dat Rolf zich ontzettend graag met het schrijven van allerlei teksten en korte verhalen bezighoudt, verschillende columns op diverse nationale en internationale blogs op het internet schrijft en zich vaker verdiept in mooie gedichten, ondervind Rolf bovenal de drang om toch ook ooit iets tastbaars van zichzelf op deze wereld achter te kunnen laten.

Voor de meesten onder ons is dit toch de zorg voor kinderen en later ook kleinkinderen.

Voor een ander is het schilderen van een mooi schilderij of het verwezenlijken van een kunstig beeldhouwwerk een verdienstelijke nalatenschap aan deze wereld. Voor Rolf echter, zal het dit zelfgeschreven en tastbaar boek zijn.

Daarnaast heeft Rolf met de uitgave van zijn boek de ultieme intentie gehad om slachtoffers van kanker in het algemeen, maar zéker ook hun directe naasten, ervan te overtuigen dat kanker, zelfs met de meest ongunstigste prognose, zéker niet altijd tot de dood hoeft te leiden.

Na het lezen van dit boek zult u getuige zijn, welke onbeschrijfelijke strijd zij samen hebben moeten leveren en wat het gezamenlijk keerpunt in hun leven is geweest om het uiteindelijk doel, van een eventuele genezing, te kunnen bereiken.

Meer informatie over het boek vindt u op de website: https://slokdarmkanker.webnode.nl/

Like ook de Facebook pagina van het boek: https://www.facebook.com/slokdarmkanker


Bron:  Rolf Reefs.