Boek: Uiteindelijk.

03-07-2017 18:33


Uiteindelijk is een boek boordevol informatie over het levenseinde en alles wat daarbij komt kijken. Het is dan ook bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het levenseinde.


Over het boek:


Uiteindelijk is het einde van het leven in zicht. Van jezelf of van dierbare naasten. Dat roept existentiële vragen op bij alle betrokkenen. Hoe zal iemand sterven? Hoe wíl iemand sterven? Welke zaken moeten hierbij zorgvuldig worden overwogen en afgewogen? Welke zorginstellingen, professionals en instanties zijn actief op dit gebied? Welke ruimte bieden de wettelijke kaders en welke niet? En welke praktische (on)mogelijkheden zijn er?


Dit boek is bedoeld voor wie zich op alle concrete aspecten rondom het levenseinde wil oriënteren en daarvoor behoefte heeft aan heldere informatie. Onderwerpen die aan bod komen zijn: wilsverklaringen, het hospice, euthanasie, de laatstewilpil, gesprekken met de arts over laatste wensen en nog heel veel meer.


Over de auteur:


Mirjam Scholten woont in Hoorn. Ze volgde de opleiding Omgaan met verlies bij verliesexpert Riet Fiddelaers en ondersteunt sindsdien mensen die te maken hebben met rouw en verlies. Zij stelde dit boek samen na uitgebreide research, toen zij zichzelf op grond van eigen ervaringen vragen rondom het levenseinde ging stellen. Ze verdiepte zich in literatuur, sprak met nabestaanden, artsen en andere professionals over hun ervaringen en inzichten rondom de laatste fase.


Het boek is voor €19,50 verkrijgbaar bij de boekhandel of via de website van uitgeverij Gopher.


Notities over het einde van mijn leven:


Heb je het boek van Mirjam gelezen en genoeg informatie ingewonnen, dan is het belangrijk dat je je wensen rondom het levenseinde op een fijne en duidelijke manier kunt overbrengen op je arts en naasten. Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van het handige Pal voor u-invulboekje Notities over het einde van mijn leven. Lees er meer over in het artikel 'Het notitieboekje blijkt een mooie leidraad'.
Bron: www.palvooru.nl