Boek: Zonder handleiding in de wachtkamer.

24-10-2018 21:44

Boek.
Zonder handleiding in de wachtkamer is een blog in boekvorm, waarin Judith Mulder schrijft hoe zij (be)leeft met beperkte tijd.


Judith Mulder heeft uitgezaaide borstkanker en daardoor een beperkte levensverwachting. Ze houdt hierover al jarenlang een blog bij met beschouwingen van hoe zij (be)leeft met beperkte tijd. Deze blog is nu omgezet in het boek Zonder handleiding in de wachtkamer. Het boek gaat over de eenzame weg die zij moet afleggen en waarvoor geen handleiding bestaat. Alles moet je zelf uitvinden als je te horen krijgt dat je niet meer beter wordt.


In Zonder handleiding in de wachtkamer laat Judith Mulder zien hoe ze omgaat met haar beperkte tijd en hoe ze dealt met alles wat hiermee gepaard gaat en dat dat niet altijd fijn is. Tevens wil zij benadrukken dat je eigen weg kiezen binnen het aanbod van behandelingen en symptoombestrijding altijd een optie is. Het boek is weliswaar geen handleiding maar kan hopelijk als eyeopener fungeren voor zowel patiënt, naasten, zorgprofessionals als zorgaanbieders.


Over de auteur:

Judith Mulder schreef Zonder handleiding in de wachtkamer, omdat zij ondervond dat aan mensen die in de categorie palliatief (ongeneeslijk ziek) vallen weinig tot geen actieve ondersteuning wordt geboden. Er worden behandelingen ingezet die de ziekte remmen, maar niet genezen. Daarbij wordt vaak het mentale aspect overgeslagen, terwijl dit de kwaliteit van leven gunstig kan beïnvloeden.


Zonder handleiding in de wachtkamer is verkrijgbaar op www.bol.com Bron: www.palvooru.nl