Borstkanker.

16-02-2014 20:59

Forum:

 https://www.borstkanker.nl/forum/


Eén op één contact

Borstkanker komt in vele vormen voor en op verschillende fases in iemands leven. Veel mensen vinden het prettig om met iemand die in een vergelijkbare situatie zit of heeft gezeten te praten over wat hen is overkomen. Dat is ervaringen delen op het hoogste niveau.

De Databank 

Je kunt hier terecht als je contact wilt met iemand die al een behandeling of een diagnose heeft doorgemaakt, waar jij nog besluiten over moet nemen. De Databank bevat ongeveer 150 deelnemers (lotgenoten) die dit soort vragen via e-mail of de telefoon met je willen bespreken.

Om een contact aan te vragen vul je het aanvraagformulier in.

Na het verzenden van een aanvraag wordt er zo snel als mogelijk contact met je opgenomen. Heb je alleen een telefoonnummer gegeven en ben je weinig bereikbaar, dan kan het wat langer duren.

De Ervaringslijn

De Ervaringslijn is bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdagochtend van 10.00 uur tot 13.00 uur via T: (030) 291 72 20. Buiten deze dagen en tijden hoor je een antwoordapparaat.

De ervaringsdeskundigen zijn geschoold in het beantwoorden van vragen en vooral ook het luisteren naar de woorden tussen de regels in. Dat wat niet gezegd maar wel bedoeld wordt, is vaak het belangrijkst.

Gesprek met prothesevoorlichter

Aan een prothesevoorlichtster kun je vragen stellen over het dragen van een prothese, welke mogelijkheden er zijn en wat de verschillen zijn. Je krijgt informatie over winkels, merken, modellen en lingerie. Naast veel schriftelijk materiaal beschikken de prothesevoorlichtsters altijd over enkele voorbeelden om de informatie te verduidelijken. Er is foldermateriaal wat je kunt meenemen. Kijk in de agenda en zoek op prothesevoorlichting dan vind je de voorlichters bij jou in de buurt.


Bron:  www.bvn.nl