Braamhuis in Zevenaar.

30-08-2022 13:43

 

 

 

 

Het Braamhuis is een van de inloophuizen, die zich richt op de psychosociale oncologische zorg in de Liemers.

 

Eén op de drie mensen krijgt te maken met kanker. Wanneer kanker je raakt (op welke manier dan ook) komt er heel wat op je af. De diagnose kanker heeft een enorme impact. Je gaat verder, maar hoeft het niet alleen te doen. Om die reden staat het Braamhuis in Zevenaar.  Een inloophuis waarvan de deuren open staan voor mensen die kanker hebben of er juist van genezen zijn, hun familieleden, overige naasten en nabestaanden. Een plek voor aangename zorg en extra aandacht. Voor en door de Liemers.

 

De Jan Braam stichting is opgericht in 2007. Het Braamhuis is eind 2012 geopend.

 

Jan Braam was internist van het eerste uur uit de regio, hij zette zich gedurende 33 jaar lang met passie inzette voor menselijke en persoonlijke zorg in het Ziekenhuis Zevenaar, stond en staat nog steeds voor bekwaamheid, vriendelijkheid, en persoonlijke zorg dichtbij de patiënt. Is de initiatiefnemer van het opzetten van het Braamhuis. Destijds is gestart met het huiselijker inrichten van de behandelkamers in het ziekenhuis in Zevenaar.

 

Om ook buiten het ziekenhuis extra psychosociale zorg te kunnen bieden, heeft de stichting het initiatief genomen tot de realisatie van het Braamhuis, een inloophuis voor mensen die geraakt worden door kanker. Het Braamhuis (De Jan Braam Stichting) is opengegaan eind 2012.

 

Met de oprichting van de Jan Braam Stichting hebben betrokken internisten van de afdeling Interne geneeskunde in het Ziekenhuis Zevenaar een uniek initiatief opgepakt om dit te kunnen realiseren.

 

Lotgenotencontact, informatie en activiteiten:


Het Braamhuis biedt een prettige plek voor lotgenotencontact, informatie en activiteiten. Een positieve plek waar je ontdekt wat je juist wél kan. Een plek waar de mens centraal staat, niet de ziekte.

 

Kom gewoon eens binnenlopen voor een kopje koffie of doe mee met een van de activiteiten. Onze gastvrouwen staan voor iedereen klaar! Wees welkom in het Braamhuis!

 

 

 

 

 

Adres:

Braamhuis

Reisenakker 12

6903 ZJ Zevenaar

(schuin tegenover de uitrit van het ziekenhuis in Zevenaar)

Tel: 0316 – 332 111

E-mail: info@braamhuis.nl

 
 
 
 
 

 

Openingstijden:

 
Elke dinsdag,- woensdag, – en donderdag staan deuren open voor een kopje koffie/thee. 
 
Woensdagmiddag is een speciale middag voor de jeugd.
 
 

dinsdag van 10:00 tot 16:00 uur

woensdag van 10:00 tot 13:00 uur, de middag is gereserveerd voor jeugdige gasten, vanaf 15.00 uur

donderdag van 10:00 tot 16:00 uur. 

 

Tijdens de zomervakantie zijn de inlooptijden op deze dagen beperkt.

 
 

 

 

 

 

 

 

Bron: www.lemka.nl