Broer overleden Apeldoornse patiënt blij met vervolging natuurgenezer Ross.

16-04-2018 18:04


Auteur: Ingrid Willems - ad.nl/apeldoorn 

Aquarel van natuurgenezer Klaus Ross.

Foto: ANP/Aloys Oosterwijk.Fijn dat hij nu wordt vervolgd, maar dat besluit heeft veel te lang op zich laten wachten.


Dat zegt de broer van de in 2016 overleden Peter van Ouwendorp uit Apeldoorn. Hij is opgelucht dat natuurgenezer Klaus Ross (61) in verband hiermee wordt vervolgd. Drie kankerpatiënten - de Apeldoorner en twee vrouwen - kwamen onder verdachte omstandigheden om het leven na behandeling in de praktijk van Ross, in Brüggen, vlak over de grens bij Roermond.


Overdosis:

De aan kanker lijdende Van Ouwendorp werd door Ross behandeld met het overigens legale middel 3-bromopyruvat. Volgens de Duitse justitie heeft Ross de patiënten echter een overdosis van het middel toegediend, als gevolg waarvan ze overleden.


Weegschaal:

Dat kwam onder meer doordat de weegschaal waarmee hij de dosering bepaalde, niet deugde. Ook controleerde Ross niet of de op het lichaamsgewicht van de patiënten afgewogen dosis wel klopte.


Het bevreemdt de broer van Van Ouwendorp dat het onderzoek zolang moest duren. ,,De bevindingen met de weegschaal en het gewicht, dat hoeft toch niet zo lang te duren? Dat had toch wel binnen een half jaar gekund? Natuurlijk heeft Ross de patiënten niet bewust gedood, maar hij heeft wel erg onzorgvuldig gehandeld. Goed dat hij hiervoor nu door het OM wordt vervolgd.''
Bron: www.ad.nl