Careyn ( heeft geen eigen hospice maar werkt er wel mee samen ) in Brielle.

28-03-2023 15:05
 
 

 

Careyn, terminale palliatieve zorg in het hospice:

 
 
Ook in de laatste levensfase kunt u op Careyn rekenen. Wij bieden u professionele en gepaste zorg. Dat kan gaan om zorg thuis, of om zorg in een hospice of zorgcentrum. Een hospice biedt uitkomst als sterven thuis niet mogelijk. Of als dat niet goed voelt. Samen met de behandelend specialist of huisarts wordt gekeken wat de prognose is. Is de levensverwachting korter dan drie maanden? Dan is een opname in ons hospice mogelijk.
 
 
Zorg bij een ongeneeslijke ziekte noemen we 'palliatieve zorg'. Het gaat er dan om de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te houden. Als de levensverwachting minder is dan drie maanden spreken we van 'terminale zorg'. Naast de kwaliteit van leven wordt dan een goede stervensbegeleiding belangrijk. Die zorg duurt tot het overlijden, ook als dat langer duurt dan 3 maanden.
 

In een hospice worden mensen mensen in die laatste periode van hun leven ondersteund. Een hospice biedt een vertrouwde en huiselijke sfeer en de medewerkers en vrijwilligers geven persoonlijke aandacht, verzorging en verpleging. Het zijn veelal kleine huizen in een mooie omgeving. De bewoners en hun naasten kunnen de woonkamer en de keuken gebruiken. De naasten zijn dag en nacht welkom en kunnen vaak ook blijven slapen.

 

 

 

Zorg in een hospice:


Er zijn 24 uur per dag verpleegkundigen of vrijwilligers aanwezig. Zij hebben zorg en aandacht voor lichaam en geest en stemmen zoveel mogelijk alles af op de persoonlijke wensen van iedereen in huis.

 

Om de zorg in het hospice goed te laten verlopen, is er dagelijks overleg tussen de huisarts, verpleegkundigen, coördinatoren en vrijwilligers. Dit overleg is er om samen met u te bespreken hoe de zorgverlening verloopt. En of aan uw wensen, en die van uw familie, wordt voldaan. Als er aanpassingen nodig zijn kan de zorgverlening per dag bijgesteld worden.

 

 

 

Careyn en hospicezorg:

 

Careyn heeft geen eigen hospices, maar werkt daar wel mee samen. In veel hospices wordt de verpleegkundige zorg namelijk door medewerkers van Careyn geleverd.

 

 

 

 

Careyn werkt samen met de volgende hospices:

 
Bekijk hier de Hospice in de provincie Utrecht en Zuid-holland waarmee Caryn samenwerkt (wel iets naar beneden score om het overzicht aan te klikken).
 

 

 

 

 

 

Adressen:

 

Careyn De Plantage

Plantageweg 4

3232 LE Brielle

Tel: 0181 - 47 60 00

E-mail: receptie.plantage@careyn.nl

 
 
-------------------------------------------------
 
 

Careyn Maria-Oord

Herenweg 69

3645 DH Vinkeveen

0297 - 219 319

 
 
-------------------------------------------------
 
 

Careyn De Prinses

Prinses Margrietstraat 31, 33 en 35

3554 GA Utrecht

088 - 123 99 88