Column Johan van der Waal (24) ( Doen! )

08-02-2017 18:53Op 4 februari 2017 stonden we op de zogenoemde Wereldkankerdag internationaal stil bij iedereen die kanker heeft. Het is mooi dat we zo een moment markeren, maar met alleen markeren helpen we geen enkele kankerpatiënt. Natuurlijk, stilstaan bij zaken is goed, maar nog beter is iets doén! En jij behoort tot die geweldige groep mensen die niet alleen even stilstaan bij kanker, maar er ook wat aan willen doen!


En dat we wat aan het doen zijn, blijkt wel! We zijn de grens van 2 miljoen euro alweer gepasseerd. Dus we weten blijkbaar allemaal waarom we dit doen en hoe we donateurs kunnen aanspreken met ons verhaal. Daar helpen we je nog een beetje bij op de Alpe d'HuZes-dag in Gorinchem op 11 maart 2017, dus meld je daar vooral voor aan. Daar krijg je nog meer tips, zowel om goed aan de start te komen als om zo veel mogelijk geld in te zamelen.


Als ik zie hoe mooi we dit allemaal samen voor elkaar brengen, kan het niet anders dan dat we in de komende ruim 100 dagen nog verschrikkelijk mooie dingen met elkaar gaan doen. Ik geniet van alle acties die ik zie langskomen en moet oppassen niet overal aan mee te willen doen. Want juist die mensen die op Wereldkankerdag alleen maar even stil stonden bij het feit dat nog steeds een op de twee mannen en een op de drie vrouwen kanker krijgt, moeten we overtuigen ook te doneren.


En om nog maar even wat feiten erbij te pakken: afgelopen week bleek uit cijfers van de NKR (Nederlandse Kankerregistratie) dat er in 2016 weer meer mensen kanker hadden gekregen (108.400).


 Huidkanker (15.836 gevallen) kwam vorig jaar het vaakst voor, gevolgd door darmkanker (15.427) en borstkanker (14.511 vrouwen en 129 mannen).


En vervolgens relatief vaak longkanker (12.168) en prostaatkanker (meer dan 11.000 mannen).


Er is dus nog heel veel te doen. Schroom daarom niet om je omgeving duidelijk te maken dat ze jou moeten steunen en daarmee heel veel mensen.


Succes de komende maanden met al die mooie acties en hopelijk zie ik je in Gorinchem al!Bron: www.opgevenisgeenoptie.nl