Column – Kankerpatiënt verkiest cannabis boven morfine tegen pijn.

21-01-2017 18:58Met een nieuw jaar is er ook weer nieuwe hoop dat 2017 het jaar wordt dat ons plantje gelegaliseerd zal worden, schrijft Mary Jane Rose. 'Zoveel mensen beginnen de kwaliteiten van dit plantje te ervaren. Zo ook vele kankerpatiënten die morfine weigeren als pijnbestrijding en naar cannabis switchen!'


Morfine bij kanker:

Een vriendin die op dit moment tegen deze vreselijke ziekte vecht en cannabisolie gebruikt, zei tegen me dat als ze geen cannabis nam ze allang dood was. Heftig te horen van een jonge mama met een prachtig gezinnetje. Onlangs stuurde ze mij de vraag of ik iets wist over de werking van morfine op tumoren. Mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld en ik ben op research gegaan.

Wat ik tegen kwam was te erg en triest voor woorden. Zwart op wit lees je dan hoe morfine de groei van sommige tumoren kan doen versnellen.


Cannabis vs morfine:


Cannabis is een veel beter alternatief dan morfine voor pijnbestrijding bij kankerpatiënten, zeker als je weet dat tumoren juist kunnen groeien door laatstgenoemde...

[foto: picturepartners/Shutterstock]Cannabis vs morfine. Hoe ervaart zij dat zelf? Heb die vraag aan haar gesteld en hieronder staan haar eigen woorden.


'Als ik het neem (morfine) geef ik over tot ze de pleister van mij aftrekken en ik word er deprimerend suf van. En mijn blaas verlamt. En ik word er heel angstig van, ervaar meer nadelen dan voordelen. En met cannabis? Oh nee, daar word je tenminste een uurtje vrolijk van en dat uurtje maakt een immens verschil.


Plus cannabis zorgt dat meerdere lichaamsprocessen in gang worden gebracht: tegen ontstekingen, het immuunsysteem gaat omhoog ipv omlaag. Het heeft geen zin om pijn (met morfine) te onderdrukken als de oorzaak niet weggaat, de pijn komt toch terug in alle hevigheid.'


Cannabis zal je lichaam ook doen vechten in plaats van verdoven en geeft je de kans om te vechten - het kan tumoren afremmen tot zelfs doden!


Dit waren haar eigen woorden. Net zoals zij zitten er velen in hetzelfde schuitje die morfine krijgen. Zij weigert nog morfine te nemen, daar zij er zo ziek van wordt. Het is pijnlijk om te lezen dat morfine de groei en uitzaaiingen bevordert; het zou geen kanker veroorzaken maar zou wel de bestaande tumoren profileren.


De wetenschappelijke uitleg staat in de bijgevoegd artikels onderaan mijn column*, maar beknopt en in gewoon Nederlands komt het er op neer dat morfine je immuunsysteem verdooft net zoals vele andere functies in je lichaam. Dat maakt dat de bestaande tumoren lekker kunnen doorgroeien zolang je immuunsysteem plat ligt.


Pijnbestrijding:

Wat een verschil met cannabis die je net gaat versterken, alles wakker maakt. Om te beginnen met de eetlust, goed en gezond eten zal de weerstand en het endocannabinoïden systeem  (ECS) wel versterken. Cannabis zal je lichaam ook doen vechten in plaats van verdoven en geeft je de kans om te vechten - het kan tumoren afremmen tot zelfs doden! Morfine legt alles stil...


Gebroederlijk op 1 foto: cannabis en papaver (grondstof voor opiummedicatie als morfine), maar er is er toch maar 1 winnaar als het om prettige en effectieve pijnbestrijding gaat...

[foto: AnyVidStudio/Shutterstock]Toch blijft morfine nog steeds numero uno in pijnbestrijding bij kanker, terwijl er al enkele wetenschappelijke studies over zijn dat het de tumoren zou kunnen versnellen. Cannabis kan een verademing zijn voor vele - om niet te zeggen alle - kankerpatiënten.


Schending mensenrechten:

Anno 2017 moeten we nog steeds vechten om dit recht, dat ons op het moment dat we geboren werden op deze planeet werd ontnomen. Welke keuze krijgen we? Iedereen zou het recht moeten hebben om te kiezen waar hij zich beter mee voelt: een goede indica of morfine.


Die keuze moet er zijn voor alle mensen, maar zeker voor patiënten. Het is gewoon een schande, een onrecht, een totale schending van onze mensenrechten, denigrerend en discriminerend dat zieke mensen in de illegaliteit moeten helen. Dat slaat anno 2017 nergens op. Politici moeten humaner worden en inzien hoeveel verdriet en pijn er schuilt achter de door hun gemaakte wetten!Bron: www.rollingstoned.nl