Column wethouder Plandsoen | Leekster Lente Loop.

17-03-2016 17:17


Column wethouder Ben Plandsoen ' Leekster Lente Loop.


Zaterdag 19 maart 2016 krijgt het weer in de langetermijnverwachting een 6: zo'n 8°, zonnige perioden, maar 20% kans op regen, wind uit het noordwesten kracht 3 à 4. Waarom is dit interessant? Omdat op 19 maart 2016 de Univé Leekster LenteLoop is, met jeugdlopen, een 5,2 km-loop, een 10 km-loop en een halve marathon.


Je loopt dan vanaf de Bosweg langs de camping, Midwolde en Lettelbert. Voor de 10 km ga je dan langs het fietspad Leekstermeer terug. Voor de 21,1 km verder langs Matsloot en Roderwolde terug naar de finish aan de Bosweg. Een prachtige loop, voor de 29e keer georganiseerd door de Stichting Loopsport Leek en de Loopgroep Nienoord (www.leeksterlenteloop.nl). In 2012 kregen ze daarvoor de Leekster Tak en dat is terecht omdat ze met de Leekster LenteLoop ieder jaar weer Leek sportief en recreatief op de kaart zetten. Er is ook een Scholierenloop. Een trimloop waarbij het er om gaat zoveel rondjes als mogelijk te lopen binnen een uur; en van elke deelnemer gaat  0,50 eurocent naar KiKa, de stichting Kinderen Kankervrij. En dat alleen al is een reden om mee te doen.


Zaterdag 19 Maart 2016 zie je lopers van heinde en ver op Nienoord, maar ook de weken ervoor kom je, vooral in het weekend, veel lokale lopers van alle leeftijden tegen. Er zijn in de gemeente Leek dan ook prima routes waar je rent door de weilanden en bossen van Nienoord, rond het Leekstermeer, langs het Leekster Hoofddiep naar Zevenhuizen. Maar ook richting het Steenhuis, Bolmeer en de Zuursche Duinen zijn prima autoluwe routes te vinden.

En aanstaande zaterdag? Het wordt vast een mooie dag om te lopen, ondanks de windkracht 4 waar je de laatste kilometers vanaf Roderwolde tegenop moet ......Bron: www.de-midweek.nl