De dag nadat – mijn vriend uitgezaaide zaadbalkanker bleek te hebben.

30-04-2017 20:45


Auteur: Elselien van Dieren - Libelle DaiLy.


Hier kun je lezen hoe het verder ging nadat de vriend van Floor (27) uitgezaaide zaadbalkanker bleek te hebben. "Jaap heeft uiteindelijk 4 keer een chemokuur gehad die een week duurde. In de tussentijd was hij steeds 2 á 3 weken thuis. De chemo maakte hem erg ziek en hij sliep heel veel. En steeds wanneer hij was opgekrabbeld was het weer zover: een nieuwe chemokuur. Ik heb in die periode zorgverlof opgenomen. De zorg voor hem was zwaar, maar ik kon het volhouden door af en toe wat voor mezelf te doen. Dan regelde ik een 'oppas' voor Jaap en ging ik naar dansles. Een fijne manier om je hoofd leeg te maken."


Invriezen:


"Dat we Jaaps zaad lieten invriezen was een goede keuze, want uit testen bleek dat er door de chemo geen levende zaadcellen meer te bekennen zijn. Er is een kleine kans dat het nog terug kan komen, maar de gynaecoloog raadt ons aan om daar niet op te wachten."


Gevoeliger:


"Inmiddels is het anderhalf jaar geleden dat de uitzaaiingen bij Jaap werden ontdekt. Gelukkig is hij nog altijd schoon. Het gaat goed met hem, met ons. Ik denk dat Jaaps ziekte ons dichterbij elkaar heeft gebracht. We praten beter. Ook zijn we allebei gevoeliger geworden. We letten op elkaar en waarschuwen elkaar als we te hard werken. Toch merk ik dat we ook langzaam weer overgaan tot de orde van de dag. Totdat er weer een afspraak met de oncoloog in de agenda staat. Zou hij nog schoon zijn? Daar kan ik iedere keer weer nerveus van worden."


Meer weten?

Hier vind je veel informatie over zaadbalkanker, behandeling ervan en meer ervaringsverhalen.Bron: www.libelle.nl