De Naakte Waarheid over kanker.

12-11-2014 21:15


Auteur:   zzzAB, Dichtbijmeeschrijver.   

Kunstwerk dat Jack Liemburg heeft gemaakt, naar aanleiding van de coverfoto van het boek.


 (Foto: zzzAB)


OUDE WETERING - De ingrediënten zijn overzichtelijk: een fotografe, vier schrijfsters en dertig dappere vrouwen die vechten tegen de ziekte kanker. Het resultaat is een prachtig boek waarin de vrouwen geportretteerd zijn: met beeld én verhaal.

Fotografe Marina Nieuwenhuijs is initiatiefnemer van het boek. Voor haar afstudeeropdracht wil ze vrouwen met kanker portretteren op twee manieren: een foto waarop de vrouw kwetsbaar gefotografeerd is en een foto waarop duidelijk wordt dat aan een mooi aangeklede en opgemaakte vrouw niet te zien is dat ze
ziek is.

Omdat ze veel meer aanmeldingen krijgt dan voorzien, besluit Marina dat er meer in dit project zit. Ze komt in contact met vier schrijfsters die bereid zijn de interviews in het boek voor hun rekening te nemen. Oude Weteringse Alice Bakker heeft tien van de dertig vrouwen voor het boek geïnterviewd. De andere interviews zijn van Lilian Schneider, Olga Hoekstra en Maria Genova.


Kanker heeft Mary veranderd:

De dertig vrouwen in het boek vertellen over hun ervaringen met kanker. Een van de geportretteerde vrouwen in het boek is Roelofarendsveense Mary van Dueren. Mary heeft borstkanker met uitzaaiingen in haar botten en lever. De vijftigjarige Veense heeft met veel plezier aan het boek meegewerkt. In haar interview vertelt Mary over wat kanker met haar doet, hoe het haar veranderd heeft en wat het haar gebracht heeft. Ook haar werk als directeur van Stichting Droomdag komt aan bod.


Willeke van Ammelrooy:

Een jaar na de geboorte van het idee is het op maandag 17 november zo ver: de presentatie het boek 'De Naakte Waarheid'. In het atelier van kunstenaar Jack Liemburg aan de Hoofdstraat 11 in Apeldoorn zal Willeke van Ammelrooy het eerste exemplaar in ontvangst nemen, waarna zij kort zal vertellen over haar ervaring met deze ziekte.
Na de onthulling is er gelegenheid om de vrouwen, de fotografe en schrijfsters te ontmoeten en natuurlijk de mogelijk om het boek te kopen en te laten signeren. De presentatie begint om 19.30 uur en zal duren tot 22.00 uur.


Na 17 november 2015 is het boek onder andere te koop zijn bij boekhandel Veenerick in Roelofarendsveen.


Bron:  www.dichtbij.nl/alphen