Diner Dansant in Trapkes voor kankeronderzoek op 24 Sep 2016.

24-09-2016 17:00


Auteur: Weekblad De Bode.Voor het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam is namelijk geld nodig voor speciaal onderzoek naar op maat gemaakte behandeling tegen kanker. De ziekte waar bijna iedereen van dichtbij wel eens mee te maken heeft gehad.


In het Antoni van Leeuwenhoek zijn de afgelopen jaren baanbrekende ontdekkingen gedaan bij het wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Helaas konden twee mensen in de vriendenkring van de Werkgroep Levenspil de afgelopen maanden hiermee niet meer gered worden.


Wim en Jutta Verjans uit Rucphen verdiepten zich hierdoor in dit onderzoek en besloten een bijdrage te leveren voor het benodigde geld voor deze veelbelovende ontwikkeling. Ze staken samen met Anton Mol de koppen bij elkaar en richtten werkgroep Levenspil op. Hun buurman Cees Dircken sloot zich daar direct bij aan.


Onderzoek:

Waar nu een bepaalde vorm van kanker vaak op dezelfde manier wordt behandeld, zal dat in de toekomst anders zijn. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat iedere tumor een eigen DNA-afwijking kent. Dit betekent dat elke patiënt een op maat gemaakte behandeling moet krijgen.


Het doel van het Antoni van Leeuwenhoek is om in de toekomst alle kankerpatiënten te kunnen helpen met een behandeling op maat. Dit onderzoek richt zich op het verder in kaart brengen van de veranderingen in genen waardoor kanker kan ontstaan. Ook de werking van bestaande therapieën, behandelingen en combinaties hiervan op de verschillende tumortypes wordt hierdoor duidelijk.


Culinair genieten:

Het eerste project van werkgroep Levenspil is een avondvullend Diner Dansant in gemeenschapshuis De Trapkes in Sprundel op zaterdag 24 september 2016. "Voor een bijdrage van 50 euro krijgen de gasten een culinair vijfgangendiner en drie drankjes. Er kan gekozen worden uit een vegetarisch-, vlees- of vismenu", legt Cees uit. Om het goed te kunnen plannen is vooraf aanmelden en het kiezen van het menu wel noodzakelijk.


"Het zou mooi zijn als we de zaal vol kunnen krijgen. Er kunnen er honderd in en we zitten al op de helft", vult Jutta aan. Tussen de diverse gangen door worden er dansdemonstraties en twee dansworkshops gegeven door Danscentrum Anton Mol. Wie graag danst en ook iets nieuws wil leren wordt op de dansvloer uitgenodigd om mee te doen.


Programma:

De avond begint om 17:00 uur met live muziek van de regionale muzikanten Laurens van Wessel en Geert Konings. Om de bezoekers iets meer te vertellen over het baanbrekende onderzoek komt arts Dirk Thijssen uitleg geven over Therapie op Maat.


"De avond gaat echt speciaal worden. Met mooi gedekte tafels en een rode loper", vertelt Cees enthousiast. Jutta sluit aan met de woorden: "We willen niet alleen maar geld ophalen voor het onderzoek, maar de gasten moeten er iets voor terug krijgen. Daarom worden ze echt in de watten gelegd."


Aanmelden voor het avondvullend programma kan per email via levenspil@gmail.com  Bron: www.nu.nl/roosendaal-halderberge-rucphen