Doe mee aan onderzoek.

27-06-2014 14:21

Onderzoeksinstellingen zijn regelmatig op zoek naar deelnemers voor diverse (nieuwe) onderzoeken en projecten op het gebied van borstkanker.  Als (ex)borstkankerpatient kun je je kennis en ervaring hiervoor inzetten.

B-force:

Wil je iets doen met je ervaring, meld je dan aan voor B-Force, een initiatief van Borstkankervereniging Nederland. B-force zoekt specifiek naar de ervaring van  (ex)borstkankerpatiënten en iedereen die met de ziekte te maken heeft  (gehad). Door je ervaring te delen, help je de borstkankerzorg te  verbeteren en onderzoek te stimuleren. B-force stelt eenvoudige vragen.  Kort & krachtig.

Jij antwoordt en Borstkankervereniging Nederland  komt gericht in actie.www.bforce.nl


Vruchtbaarheid:

Vrouwen met borstkanker kunnen door de borstkankerbehandeling  onvruchtbaar worden. Het invriezen van eicellen of embryo's vergroot de  kans op het krijgen van kinderen in de toekomst. Het AMC doet hier  onderzoek naar. Nieuwe deelnemers aan het onderzoek zijn van harte  welkom.
Vrouwen met borstkanker die op het punt staan hun eicellen of embryo's te laten invriezen kunnen in principe meedoen aan deze studie.

Voor meer informatie: www.studies-obsgyn.nl/stim


BRCA - Groepsbijeenkomsten voor vrouwen met brca-mutatie:

Het LUMC en het Erasmus MC organiseren binnenkort een serie  groepsbijeenkomsten voor erfelijk belaste vrouwen die vanwege  borstkanker, of een hoog risico hierop, hun borsten hebben laten  verwijderen. Voor partners van de deelnemers is er een paralelle groep  die 5 keer bijeen komt.

Lees meer informatie over het onderzoek. https://www.erasmusmc.nl/corp_home/corp_news-center/2014/2014-03/ervaringen.met.preventieve.borstamputatie/   


 Aanmelden kan door te mailen naar: brcagroep@lumc.nl


Mindfulness:

Veel borstkankerpatiënten kampen met depressie en/of angstklachten. Niet  alleen tijdens de behandeling maar ook erna. Mindfulness kan helpen om klachten van angst en depressie te verminderen en kwaliteit van leven te verbeteren. In dit onderzoek  wordt de effectiviteit van de groeps- en online Mindfulness training  vergeleken met de gebruikelijke zorg.

Lees meer over het onderzoek: https://pinkribbon.nl/doelbestedingen/wetenschappelijk-onderzoek/2012/effectiviteit-van-mindfulness-based-cognitieve-therapie-%28mbct%29.html


Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan de studie? Op www.bemind.info  vind je meer informatie en kun je je aanmelden.


BOOG - Borstkanker Onderzoek Groep:

Borstkanker Onderzoek Groep (BOOG) is de onderzoeksgroep die zich ten doel stelt al het klinisch onderzoek betreffende borstkanker in  Nederland te initiëren, te bevorderen, af te stemmen en te faciliteren.  Het primaire doel is de zorg voor borstkankerpatiënten te optimaliseren.

Voor deelname aan onderzoek uitgevoerd door de Borstkanker Onderzoeks Groep (BOOG), zie Kankeronderzoek.info : https://www.kankeronderzoek.info/trials-zoeken.html#sort=3


Meer informatie over de BOOG lees je hier: https://www.boogstudycenter.nl/home-15.html


Bron:  Pink Ribbon.