Duitse natuurgenezer na dood van Apeldoorner eind maart voor de rechter.

29-01-2019 17:06


Auteur: Merten Simons - ad.nl/apeldoorn 

Aquarel van natuurgenezer Klaus Ross.

ANP/Aloys Oosterwijk.


 

Het proces tegen de Duitse natuurgenezer Klaus Ross begint 29 maart 2019 in Krefeld in Duitsland. Dat meldt Omroep Gelderland. De Duitser wordt onder andere in verband gebracht met de dood van in 2016 overleden Apeldoorner Peter van Ouwendorp. 

Drie kankerpatiënten - de Apeldoorner en twee vrouwen uit Wijk en Aalburg en uit België - kwamen onder verdachte omstandigheden om het leven na behandeling in de praktijk van Ross, in Brüggen, vlak over de grens bij Roermond.


Overdosis:

De aan kanker lijdende Van Ouwendorp werd door Ross behandeld met het overigens legale middel 3-bromopyruvat. Volgens de Duitse justitie heeft Ross de patiënten echter een overdosis van het middel toegediend, als gevolg waarvan ze overleden. Dat kwam onder meer doordat de weegschaal waarmee hij de dosering bepaalde, niet deugde. Ook controleerde Ross niet of de op het lichaamsgewicht van de patiënten afgewogen dosis wel klopte.


De 61-jarige Ross wordt beschuldigd van dood door schuld en schending van de geneesmiddelenwet. Volgens Omroep Gelderland zijn er in totaal ongeveer zeventig sterfgevallen onderzocht.Bron: www.ad.nl