Elke dag een avocado eten? Doen!

02-12-2015 18:06
Als er iets populair is in de huidige keuken van de foodie, dan is het wel de avocado. Eén van de meest veelzijdige vruchten, waarmee je allerlei heerlijke gerechten kan maken. Daarnaast is het écht gezond en wel om deze vier redenen.

Avocado is gezond, dat wisten we al. Maar elke dag een avocado eten werd afgeraden vanwege de vele vetten. Toch lijkt het tegendeel te zijn bewezen, want elke dag een avocado eten heeft zo zijn voordelen.


Het risico op hartziektes verkleint:

De vetten in avocado's zijn voornamelijk onverzadigd, wat voordelig is voor het hart- en vaatstelsel. Daarnaast blijft de cholesterol volgens onderzoek goed op peil en helpen de voedingstoffen en antioxidanten bij een goede bloedsomloop.


Avocado is een natuurlijk afslankmiddel:

Een vette vrucht die je helpt bij gewichtsverlies klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar het antwoord is heel logisch. Volgens een onderzoek in Nutrition Journal krijg je door de vezels in avocado's sneller een vol gevoel en voorkom je overeten. Daarnaast blijkt dat mensen die veel avocado's eten een smallere taille en een gezonder BMI hebben.


De kans op kanker wordt kleiner:

In avocado's zitten stoffen, phytochemicaliën, die de kans op kanker verkleinen. In onderzoeken laten resultaten zien dat het eten van avocado's positieve gevolgen heeft voor het voorkomen van borst- en prostaatkanker.


Ouder worden met goeie ogen en een mooie huid:

De stoffen luteïne en zeaxanthine vertragen het verouderen van je ogen en voorkomt zichtsverlies. Beide stoffen vind je terug in avocado. Diezelfde stoffen beschermen de huid tegen de Uv-straling van de zon, waardoor je huid zachter aanvoelt en gezond blijft.


Bron: www.metronieuws.nl/mode