Energiearme dranken.

26-07-2018 18:04
Water


Water:

De smaak van water kan mogelijk op den duur gaan vervelen. Om de smaak te variëren zonder extra calorieën toe te voegen kunt u diverse smaken suikervrije siropen door het water mengen.


Ook kunt u uw water op smaak brengen met kruiden en stukken fruit. Voeg bijvoorbeeld aan water toe:

  • Citroen en muntblaadjes en/of komkommer
  • Schijfje appel of sinaasappel
  • Limoen
  • Blauwe bessen
  • Frambozen
  • Aardbeien en basilicum
  • Watermeloen en muntblaadjes


Probeer ook combinaties uit zoals:

  • Aardbeien en basilicum
  • Watermeloen en muntblaadjes
  • Gember en citroen


Voor het toevoegen van bessen en kruiden is het goed om deze vooraf te kneuzen, zo komen de smaken beter vrij in het water. Water met een smaakje kan goed worden voorbereid in een afsluitbare fles of karaf maximaal 3 dagen in de koeling worden bewaard.


Bronwater:

In plaats van kraanwater kan er bronwater gekozen worden. De bubbels geven een andere smaak en gevoel in de mond.. Probeer ze ook uit met de bovenstaande suggesties.


Er is ook bronwater te koop waaraan al smaken zijn toegevoegd zoals munt en citroen zonder toegevoegde suiker. Op het etiket kunt u dat lezen.Voeding en Kanker -Zwarte thee


Thee:

Thee bevat geen calorieën. Ook de verschillende soorten vruchten- of kruiden thee zijn caloriearm zolang u geen suiker toevoegt. Zelf kruidenthee maken kan ook bijvoorbeeld door aan uw gekookte water verse munt, of paar plakjes gember toe te voegen.


Koffie:Voeding en Kanker -koffieKoffie bevat geen calorieën; de suiker en melk die u toevoegt wel. Als zwarte koffie u niet smaakt, kunt u de suiker vervangen door zoetstof. In plaats van volle (koffie)melk of room, kunt u halfvolle of magere koffiemelk of melk gebruiken. Met geklopte halfvolle of magere melk maakt u een prima caloriearme cappuccino of latte macchiato. Cappuccino uit koffieautomaten bevat vaak suiker, wees u hiervan bewust. Ook bevat uit de koffieautomaat vaak een volle melkpoeder, dit levert meer calorieën. Mocht u in de gelegenheid zijn om zelf melk of poeder toe te voegen, kies dan een magere variant.


Half-om:

Vruchtensappen of frisdranken kunnen gemengd worden met (koolzuurhoudend) water. Daardoor ontstaat een frisse drank met minder calorieën dan gewone vruchtensappen of frisdranken.


Groentesap:

Groentesap zoals tomatensap, wortelsap of sappen van diverse groenten, is van nature caloriearm. Ze zijn kant en klaar te koop, maar met een sapcentrifuge of blender kunt u ook zelf groentesappen en smoothies van groenten maken en leuke variaties uitproberen. Zoals wortel-citroen en komkommer-spinazie.Set of refreshing soda drinks in metal cans


Light frisdranken:

Er is een grote variatie aan light- en zero frisdranken verkrijgbaar. Op het etiket kunt u lezen dat een dergelijke drank geen of nauwelijks calorieën bevat. Met zoetstof gezoete dranken kunt u veilig in normale hoeveelheden drinken. Lees bij "Is het gebruik van zoetstoffen kankerverwekkend?" hoeveel u van deze frisdranken per dag mag drinken.Voeding en Kanker info - melkproducten en calciumZuiveldranken:

Dranken zoals (choco- en aardbei-)melk en drinkyoghurt bevatten stoffen die nodig zijn om de benodigde dagelijkse hoeveelheid aan calcium en vitamine D binnen te krijgen. Daarom wordt aangeraden een halve liter melk- of melkproduct te gebruiken. Volle zuiveldranken leveren echter veel calorieën, zeker als ze ook nog met suiker zijn gezoet. Om de hoeveelheid calorieën te beperken zijn halfvolle of magere melk- en yoghurtproducten zonder toevoeging van suiker een betere keuze. Karnemelk is al van nature vetarm.


Bouillon en soep:

Bouillon is caloriearm, zowel zelf getrokken bouillon als bouillon van bouillonblok of - poeder. Kant- en klaar soepen leveren vaak meer calorieën bijvoorbeeld door gebruik van room of bindmiddel of calorierijke vulling zoals spekjes of worst. Er zijn ook soorten die weinig calorieën bevatten, zoals de meeste heldere soepen en soepen, op basis van gepureerde groenten.. U kunt op de verpakking lezen hoeveel calorieën de soep bevat.
Bron: www.voedingenkankerinfo.nl