Ervaringsverhaal van de Beheerder Bertus

09-02-2014 15:51Hoi mensen van deze website.


 

Ongeveer anderhalf jaar geleden is mijn vader overleden aan de gevolgen van Dikke Darmkanker.


 

Het begon met regelmatig last van diaree. Een kennis had hem naar de dokter gestuurd en hij kreeg een pillenkuur. Hierdoor ging de diaree over maar na ongeveer een half jaar kwam de diaree  weer terug en ging mijn vader weer naar de dokter. Ook toen kreeg hij een pillenkuur.  Deze hielp goed, maar niet voor lang want na nog geen maandje had mijn vader alweer last van diaree en tot zijn verbazing zat er bloed bij. Nog diezelfde dag ging mijn vader naar de huisarts en toen hij binnenkwam schrok de huisarts en zetten mijn vader gelijk op de weeegschaal. Wat de huisarts al dacht werd nu werkelijkheid, meneer was zwaar ondervoed.. Ook werd mijn vader doorverwezen naar het Groene Hart Ziekenhuis om te laten onderzoeken waar eht bloed in zijn ontlasting vandaan kwam.

In het ziekenhuis werd mijn vader grondig onderzocht en kwamen ze erachter waar het bloed in zijn ontlasting vandaan kwam, mijn vader had Dikke Darmkanker.

Behanding was mogelijk "bestraling" maar hiervoor moest hij naar het LUMC te leiden waar hij een intake gesprek kreeg. Tijdens dit gesprek vertelde de arts dat hij 25 bestralingen zou krijgen, maar dat werden er uiteindelijjk maar 5. Dit omdat mijn vader zwaar ondervoed was en de arts bang was dat zijn hart de 25 bestralingen niet aan zou kunnen.


 

In het LUMC kreeg mijn vader ook een CT-Scan om te kijken hoe groot tumer in zijn Dikke Darm was, deze was niet groot en kon met de bestraling wel woerden kapotgemaakt. Maar na de foto's nog beter te hebben bekeken zagen de artsen ook nog een verstopping in zijn Dikke Darm. Dit kwam door een ophoping van voedsel in de Dikke Darm. Al snel werd mijn vader geopereerd en werd de verstopping verholpen, maar om de verstopping niet opnieuw te laten komen "deze zat net boven de tumor in zijn darm" werd er een Katheter en een Stoma aangelegd.


 

Na deze ingreep mocht mijn vader naar huis met hulp van de Vierstroom en zijn zoon en schoondochter. Hier heeft hij nog ongveer 2 weken gewoont en toen werdt hij weer opgenmen in het Groene Hart Ziekenhuis Ik (Bertus) vond het geen houdbare situatie meer om mijn vader nog alleen thuis te laten wonen en ik besloot om de verzorging tehuizen in Gouda te bellen om te vragen of er nog plaats was. Helaas overal kreeg ik te horen dat er een wachtlijst was van ongeveer 4 jaar. Ik heb mijn vader toen wel ingeschreven, maar hier heet hij geen gebruik meer van kunenn maken want de artsen in het Groene Hart ziekenhuis zijden toen hij weer naar huis mocht dat er niets meer aan te doen was, mijn vader was uitbehandeld.


 

Omdat ik mijn vader niet meer thuis willde laten wonen en de wachtlijst in een verzorgingstehuis veel te lang was heb ik contact opgenomen met het Hospice huis Midden Holland te Gouda. Hier mocht hij komen wonen want hij had niet langer dan 3 maanden nog te leven., alleen was nu het tehuis vol en mijn vader kwam op de wachtlijst te staan. Ik vond dit geen goed plan want dan zou mijn vader nog thuis moeten gaan wonen tot er plaats was in het Hospicehuis. De eigenaar van de Hospce Gouda vertelde mij dat er in Woerden" waar ik woon" ook een Hospichuis is. Nog diezelfde dag heb ik contact opgenomen met het Hospicehuis Woerden maar ook hier was geen plek Ik en mijn vrouw werden wel uitgenodigd voor een intake gesprek zodat mijn vader op de wachtlijst kon worden geplaatst. Tot onze verbazing "wij kwamen voor het gesprek" hoorde wij dat er iemand in het huis was overleden. Vervelend voor de nabestaande, maar gelukkig voor mijn vader, hij had nu een plek in de Hospice.


 

Tot Slot:

Nog die zelfde week heb ik mijn vader met een ambulance van het Groene Hart Ziekenhuis Gouda naar de Hospice in Woerden laten vervoeren. Hier heeft hij maar kort gewoont want 10 dagen later is hij overleden.


 

Bron:  De Beheerder Bertus.