Heeft het slikken van foliumzuur invloed op de behandeling van borstkanker?

24-08-2015 16:57


Foliumzuur


Er is onvoldoende bekend over de effectiviteit en veiligheid van extra foliumzuur tijdens de behandeling van borstkanker. Omdat er aanwijzingen zijn dat foliumzuur de tumorgroei kan versnellen is het gebruik van extra foliumzuur op eigen initiatief af te raden. Bij een tekort kan in overleg met uw arts of diëtist overwogen worden om een supplement te slikken.


Foliumzuur en kanker:

Foliumzuur is een vitamine dat betrokken is bij de celdeling. Cellen die zich snel delen, zoals darmcellen, huidcellen en weefsels die moeten herstellen na behandeling hebben dus baat bij voldoende foliumzuur. Foliumzuur komt van nature voor in groenten, vooral de groene soorten, volkorenproducten, brood, vlees en zuivel. Door gevarieerd te eten kan iedereen voldoende foliumzuur binnenkrijgen. Alleen zwangere vrouwen hebben extra foliumzuur nodig.

Studies laten zien dat het slikken van extra foliumzuur het risico op (borst)kanker niet vermindert. In zijn algemeenheid geldt: Vertrouw niet op voedingssupplementen om u tegen kanker te beschermen. Over het effect van foliumzuur als je borstkanker hebt en de invloed ervan op de behandeling is minder bekend. Kankercellen, die ook snel delen, zouden gevoelig kunnen zijn voor foliumzuur. Uit dierproeven zijn er aanwijzingen dat extra foliumzuur de groei van borsttumoren kan versnellen.


Lees verder op de Website...... https://www.voedingenkankerinfo.nl/heeft-het-slikken-van-foliumzuur-invloed-op-de-behandeling-van-borstkanker/  


Bron:  www.voedingenkankerinfo.nl