Helpt het drinken van basisch water bij kanker ?

21-08-2019 18:11

                                    
fles-water.
Nee, het drinken van basisch water heeft geen invloed op kanker. Het maagzuur zorgt meteen na het drinken van dit water dat het niet meer basisch is. Hierdoor kan er geen effect worden verwacht.Wat is basisch water?

Basisch of alkalisch water is kraanwater dat een scheikundig proces heeft ondergaan en hierdoor een basische zuurgraad ofwel pH waarde heeft gekregen (een pH waarde hoger dan 7). Ook zijn er bedrijven die allerlei pillen, druppels en apparaten aanbieden om water basisch te maken.


Zuurgraad

Een oplossing met een pH-waarde hoger dan 7 wordt een base genoemd. Neutraal water heeft een pH-waarde van 7. Een oplossing met een pH-waarde kleiner dan 7 heet een zuur. De pH waarde, ook wel zuurgraad genoemd is een maat waarmee de hoeveelheid opgelost zuur of base in water wordt aangegeven. Voor het lichaam en bloed is een pH van 7,35 - 7,45 goed, dit is licht basisch. Urine heeft een pH rond de 6, dat is licht zuur. De pH van urine kan meer variëren door de aanwezigheid van meer of minder afvalstoffen.


Wat blijkt uit onderzoek?


Zuurgraad en kanker:

Er is slechts één onderzoek naar zuurgraad van de voeding en kanker te vinden. Bij dit onderzoek zijn bijna 30.000 mannen gevolgd en is gekeken of zij blaaskanker kregen. Bij deze mannen was de zuurgraad van de voeding, en daarmee de zuurgraad van de urine, geen risicofactor voor het krijgen van blaaskanker. Er is geen onderzoek bekend over basisch water en kanker.


Verzuring:

In de media verschijnen regelmatig berichten dat door verkeerde voeding en stress het water in lichaamscellen verzuurt. Volgens deze berichten zou dit tot kanker kunnen leiden. Dat is echter niet waar.


Het klopt dat bij grote lichamelijke inspanning verzuring van de spieren kan optreden. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij intensief sporten. Het lichaam reageert direct op een dergelijke verzuring en heeft de beschikking over een perfect buffersysteem om die verzuring goed aan te pakken en het evenwicht te herstellen. Sommige patiënten op de intensive care hebben medicatie nodig om de balans te herstellen.


Gezondheidsclaims:

Er zijn veel claims rondom bijzondere soorten water zoals basisch water of over water uit specifieke bronnen waarbij allerlei gunstige effecten voor de gezondheid worden gesuggereerd.


Daar is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor.


Ons advies:

Kies niet voor basisch water om de kans op het krijgen van kanker te verkleinen. Koop geen pillen, druppels of apparaten om je water basisch te maken. Kies wel voor gezonde dranken zoals water en koffie en thee zonder suiker in plaats van suikerrijke dranken, Volg de aanbevelingen voor het voorkomen van kanker.


Lees ook: https://www.voedingenkankerinfo.nl/helpt-cranberrysap-tegen-het-ontstaan-van-blaaskanker/  Bron: www.voedingenkankerinfo.nl