Helpt tarwegras de kans op kanker te verkleinen ?

24-04-2019 17:57                                       Voeding en Kanker info - tarwegras

tarwegras.Nee, er is geen wetenschappelijk bewijs dat tarwegras helpt om de kans op kanker te verkleinen. Ook is er geen wetenschappelijk bewijs dat tarwegras een genezende werking heeft op kanker.


Wat is tarwegras?


Tarwegras is een mineraalrijke variant binnen de grassenfamilie. Het wordt verkocht in de vorm van een voedingssupplement (tablet of capsule) of als sap.


Voorstanders van tarwegras promoten dat de combinatie van voedingsstoffen verschillende voordelen voor de gezondheid heeft. Zo zou het een boost geven aan het immuunsysteem en zelfs een preventieve of helende werking hebben op kanker, diabetes, reuma, infecties en huidaandoeningen.


Wat blijkt uit onderzoek?

Er is nog vrijwel geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van tarwegras bij het voorkomen of genezen van kanker.


Er is een onderzoek uit 2018 waarbij bestanddelen van tarwegras in reageerbuisonderzoek werden toegevoegd aan kankercellen. De kankercellen leken na het toevoegen minder snel uit te zaaien.


Maar onderzoek met kankercellen in een reageerbuis kan niet rechtstreeks worden vertaald naar de mens. In het menselijk lichaam kunnen stoffen zich anders gedragen en reageren dan bij enkel cellen in een reageerbuis. Op basis van deze studie kan dus nog geen conclusie worden getrokken.Bron: www.voedingenkankerinfo.nl