Herstart bevolkingsonderzoek borstkanker op het Deweverplein in Nuth begin december 2020.

26-11-2020 18:52


Auteur:  Redactie - limburger.nlHerstart bevolkingsonderzoek borstkanker op het Deweverplein in Nuth

Bevolkingsonderzoek borstkanker wordt in Nuth vanaf december 2020 herstart.

Afbeelding: Koen Suyk / archief De Limburger.

Het bevolkingsonderzoek borstkanker wordt herstart.


Het mobiel onderzoekscentrum staat vanaf begin december 2020 op de parkeerplaats voor het gemeentehuis op het Deweverplein in Nuth.

        

Vanwege de uitbraak van het coronavirus was het bevolkingsonderzoek borstkanker op 16 maart tijdelijk stilgelegd. Inmiddels zijn er verschillende maatregelen genomen om gefaseerd en veilig te kunnen opstarten binnen de coronamaatregelen.


Vrouwen uit Nuth met de postcodes 6360, 6361 en 6363 worden voor deze ronde van het bevolkingsonderzoek op het Deweverplein uitgenodigd. Tijdens de vorige ronde was de opkomst in Nuth 76,2 procent, aldus het Bevolkingsonderzoek Zuid. Van de 1161 vrouwen uit de doelgroep die hebben deelgenomen aan het onderzoek zijn 29 vrouwen doorverwezen voor nader onderzoek.


Mammografie:

Het onderzoek bestaat uit een mammografie: het maken van röntgenfoto's van beide borsten. Bij het maken van de röntgenfoto worden de borsten samengedrukt om de foto goed te kunnen beoordelen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door hiervoor opgeleide screeningslaboranten. Twee screeningsradiologen beoordelen de röntgenfoto's en zoeken naar verdachte afwijkingen.
Bron: www.limburger.nl