Het Ervaringsverhaal van Gon Heemeijer.

28-09-2014 16:03Gon Heemeijer (50) kreeg na haar chemokuur vage klachten: pijn in de onderrug en heupen, verlies van smaak. In de nazorg van het ziekenhuis waar ze was behandeld voor borstkanker, werden die afgedaan als overgangsklachten. Na ruim anderhalf jaar besloot Gon de huisarts te vragen om een röntgenfoto en bloedonderzoek.


Ze bleek een cyste te hebben op haar linkerheup. Nu loopt ze bij het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. Hier wordt ze onderzocht of het gaat om een uitzaaiing van de borstkanker. Heemeijer is vooral positief verrast door het grote verschil in de zorg tussen beide ziekenhuizen. "De artsen zijn volkomen eerlijk tegen me. Als iemand iets niet weet, haalt hij er een collega bij die er meer verstand van heeft. Niemand doet alsof hij alle wijsheid in pacht heeft. Ze zijn echt een team in het Antoni van Leeuwenhoek. Dat geeft mij meer vertrouwen dan een arts die je geruststelt terwijl hij het niet weet." En vertrouwen is een basisvoorwaarde voor goede zorg, vindt Gon.


"Als de cyste een uitzaaiing is, zal ik opnieuw een zwaar behandeltraject in moeten. Maar ik weet dat ik bij het Antoni van Leeuwenhoek in goede handen ben. Ze gaan net zolang door tot ze het antwoord hebben en sluiten niks uit tot ze het zeker weten."


En ze kan altijd bellen als ze ergens mee zit. "Het is een verademing. In mijn oude ziekenhuis kreeg ik soms het gevoel dat ik 'lastig' was. Hier niet. Goede zorg zit ook in de vriendelijkheid naar patiënten toe. Ik word altijd begroet en netjes te woord gestaan, wie ik ook tegenover me heb."


Bron:  www.vgz.nl