Het kan niemand schelen dat Cannabis kanker geneest.

06-08-2015 16:35


Foto Cannabis plant.


Na honderden onafhankelijke studies hebben wetenschappers van de Universiteit van Toronto uiteindelijk geconcludeerd dat het niemand iets kan schelen dat cannabis kanker kan genezen. Het onderzoek heeft aangetoond dat de meeste mensen, wanneer ze geconfronteerd worden met wetenschappelijk bewijs in de vorm van een door vakgenoten getoetst onderzoeksdocument (peer reviewed research) waarin wordt gesuggereerd dat verbindingen die gevonden worden in Cannabis, de potentie hebben om kankercellen te bestrijden, als aanvulling op de honderden getuigenissen van mensen die succesvol resultaat aan den lijve ondervonden hebben, deze bewering nog steeds ronduit afwijzen. Het onderzoek werd geleid door Dr. Gianni Lucifero: "De realiteit is, ondanks dat er letterlijk honderden peer reviewed onderzoeken zijn waarin de ongelooflijke medicinale potentie van cannabinoïden op vele soorten kanker wordt aangetoond, is het vrijwel onmogelijk door de cultuur van de hedendaagse wetenschap om onomstotelijk bewijs te leveren dat deze kanker kunnen genezen.

Echter is het níet onmogelijk om aan te tonen dat het mensen simpelweg niet kan schélen wat de bewijzen laten zien. Er zijn vele geloofwaardige peer reviewed onderzoeken (zoals deze bijvoorbeeld) die de claim ondersteunen dat cannabinoïden vele soorten kanker genezen door het in gang zetten van apoptose in de tumorcellen. Apoptose staat voor geprogrammeerde celdood, dit proces is onder andere belangrijk om het lichaam te onderhouden.


In aanvulling hierop claimen duizenden Canadezen dat ze hun kanker succesvol hebben weten te bestrijden met cannabisolie. In 2006 werd een onderdeel van de veteranenorganisatie, het Royal Canadian Legion in Maccan, Nova Scotia, gesloten omdat veteranen weigerden om te stoppen met de drug nog langer support te bieden, omdat ze het een morele verplichting vonden om de boodschap te verspreiden dat het levens redt en verlichting biedt. Ondanks dat het bewijs is geleverd door de voorstanders van het medicijn, weigert de overgrote bevolking om in deze mindset mee te gaan.


Dr Lucifero vindt dat zeer betreurenswaardig: "Veel van de kritieken op het onderzoek blijven hangen op "het middel is toegepast buiten het menselijk lichaam en op dieren, niet op mensen" terwijl...wanneer dit geopperd zou worden bij alle andere drugs, drugs niet zouden bestaan. Je moet ergens beginnen. Alleen omdat de doseringen hoog zijn, wil dat niet zeggen dat deze niet verlaagd kunnen worden. Het bewijs zit hem in het beginsel, niet in de details." Ondanks dat deze studies zijn gedaan op cellen buiten het menselijk lichaam, wordt nog steeds het placebo-effect vaak gebruikt om weg te wuiven dat mensen positief resultaat boeken met het middel. "Mensen zijn de afgelopen 40 jaar maatschappelijk geconditioneerd om een aversie te hebben tegen cannabis.


Het maakt niet uit met welke bewijzen je komt, simpelweg de meeste mensen zijn nou eenmaal eerder geneigd om emotioneel te reageren, dan rationeel de bewijzen te bestuderen. Mensen halen vaak een ideaalbeeld van de wetenschap en de realiteit van de wetenschap door elkaar. En vanuit die aanname wordt vaak gedacht dat als er een genezende werking zou uitgaan van het middel, dit al lang bewezen zou zijn en dit ook gesteund zou worden door de wetenschappelijke gemeenschap. Zo werkt het helaas niet, dit is een meer dan simplistische manier van begrijpen hoe het in de wetenschap werkt." aldus Dr. Lucifero. "Zelfs onder de hoogst opgeleide mensen is het onderwerp controversieel.


Onderzoek heeft keer op keer laten zien dat mensen, als het op wetenschappelijke kwesties aankomt zoals evolutie, klimaatverandering en ga zo maar door, hun mening eerder baseren op hun eigen politieke opvattingen, dan op hun mate van wetenschappelijke kennis. Dit geldt zowel voor mensen met de hoogste graad op het gebied van wetenschappelijke kennis, als mensen met de laagste." verklaart hij. "Als het erop aankomt, is het geen wetenschappelijke kwestie, maar een politieke." -


Bron: www.wietblog.com