Hospice De Brug Maas & Waal in Druten.

27-03-2023 13:53
 
 
 
 
 
 

 

Het Hospice:

 

Het Hospice (Het Bijna Thuis Huis) ‘De Brug’ Maas en Waal in Druten wil een plaats zijn waar mensen in een huiselijke warme sfeer in alle rust afscheid kunnen nemen van hun leven, wanneer dit thuis niet meer mogelijk is. De behoefte aan zorg en aandacht van de gasten en hun naasten staat hierbij centraal. Ons streven is om mensen zich zoveel mogelijk thuis te laten voelen in ons Hospice.

 

De locatie:


Het Hospice is gelegen in het centrum van Druten, naast het gemeentehuis, in een lommerrijke omgeving. Het is gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en in de directe omgeving zijn voldoende parkeermogelijkheden.

 

 

De zorg:


Het hart van de organisatie wordt gevormd door een coördinatieteam samen met een grote groep goed opgeleide vrijwilligers. Zij staan klaar om de gasten en hun naasten met respect en aandacht voor hun wensen alle zorg te bieden die nodig is voor hun welbevinden in deze vaak moeilijke periode van hun leven. De nachtzorg wordt verleend door een verpleegkundige. De medische zorg en begeleiding wordt door huisartsen en de thuiszorgorganisatie ZZG geleverd.
 
 

 

De kamers:


Er zijn vijf gastenkamers. Iedere gast heeft een eigen zit-/slaapkamer met de nodige voorzieningen, zoals een professioneel zorgbed, douche- en wasgelegenheid, koelkast, televisie, muziekinstallatie, airconditioning, telefoon en draadloze Wifi. Ook heeft elke kamer een eigen terras. Om de kamer een persoonlijke sfeer te geven kan een gast eigen meubels en persoonlijke spullen meebrengen.


Daarnaast is er een ruime huiskamer voor algemeen gebruik met een open keuken en een binnentuin, waar zelfs een bed in gereden kan worden. De stilteruimte biedt mogelijkheden voor meditatie, spirituele momenten of gewoon rust.

 

Voor wie:

 
Het Hospice is er voor iedereen met een levensverwachting van ongeveer drie maanden. Wij willen onze gasten de ruimte geven om op een geheel eigen wijze het leven op een waardige manier af te sluiten.
 
 

 

Kosten verblijf:

 

De eigen bijdrage bedraagt € 45,00 per dag. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden dit geheel of grotendeels uit de aanvullende verzekering. Geldproblemen mogen echter nooit een drempel vormen om van het Hospice gebruik te maken. Zo nodig kan er altijd een financiële oplossing gevonden worden. Medische en verpleegkundige zorg wordt op dezelfde wijze vergoed als in de thuissituatie.

 

 

 

 

Thuiswaken:

 
‘De Brug’ Maas en Waal biedt u als mantelzorger ondersteuning bij de zorg voor een dierbare die terminaal ziek is, zodat u uw zware en emotionele taak kunt volhouden. Vrijwilligers kunnen een deel van de dag, of een hele nacht thuis hulp bieden in de zorg. Wij werken nauw samen met professionele zorgverleners en zorginstellingen in uw regio. Wij richten ons op de kwaliteit van leven en ons doel is om het de zieke zo comfortabel mogelijk te maken.
 

Medische en/ of verpleegkundige zorg kunnen wij niet leveren, wel alle zorg die u als mantelzorger ook verleent. De zorg die wij bieden is maatwerk en wordt altijd afgestemd op de wensen en behoeften van de terminaal zieke en zijn verzorgers.

 

 

 

 

 

Respijtzorg:

 

Wat is Respijtzorg?

Respijtzorg is zorg aan een hulpbehoevende, met als doel om diens mantelzorger(s) te ontlasten en vrijaf te geven. Het is een verzamelbegrip voor voorzieningen, die tijdelijk, beroepsmatig of vrijwillig de mantelzorg overnemen en dus respijt verlenen.
 
 

Welke vorm van respijtzorg biedt hospice “De Brug”?

Het Hospice ‘De Brug’ biedt respijtzorg in de vorm van kortdurend verblijf/logeren aan voor chronisch ongeneeslijk zieke inwoners van de gemeenten Beuningen, Druten en West Maas en Waal.

 

 

Wat is kortdurend verblijf/logeren?

Kortdurend verblijf/logeren is een vorm van respijtzorg die ingezet wordt om de mantelzorger te ontlasten. De persoon voor wie een mantelzorger zorgt, gaat voor een korte periode van maximaal 3 aaneengesloten weken logeren in het Hospice.
 
 

Voor welke doelgroep is het kortdurend verblijf/logeren bedoeld?

Mensen met een chronisch ongeneeslijke ziekte, waaraan zij zullen overlijden, komen in aanmerking voor het kortdurend verblijf. Doel hiervan is: ontlasten van hun mantelzorger(s) voor een bepaalde periode.

 

 

Onder welke voorwaarden kan kortdurend verblijf/logeren geboden worden?

De gastenkamer voor respijtzorg in het Hospice is vrij.

 

  • De eigen huisarts continueert de zorg tijdens het kortdurend verblijf/logeren
  • De eigen thuiszorg continueert de zorg tijdens het kortdurend verblijf/logeren of geeft de zorg over aan andere zorgorganisaties
  • De cliënt komt uit thuissituatie en keert hier ook weer naar terug (geen crisisopvang)

 


Wat zijn de contra-indicaties?

  • Niet corrigeerbare gedragsstoornissen (wegloopgedrag, agressief gedrag, roepen)
  • verslavingsproblematiek
  • ademhalingsondersteuning

 


Aanmelden en kosten?

Zowel de mantelzorger als de professional kunnen contact opnemen met het Hospice voor het aanvragen van kortdurend verblijf/logeren.
Voor de mantelzorger of cliënt, zijn er geen kosten verbonden aan het kortdurend verblijf/logeren binnen het Hospice.

 
 
 
 

 

 

Adres: 

De Brug Maas & Waal

Heuvel 3

6651 DA  DRUTEN

E-mail: info@debrugmaasenwaal.nl

Tel.: 0487-540242

 

 

 

 

 

 

Bron: www.debrugmaasenwaal.nl