Hospice De Margriet zoekt vrijwilligers.

16-07-2023 19:23

 

 

Auteur: Redactie - vlaardingen24.nl

 

 

 

 

 

 

VLAARDINGEN - Sta ook eens stil bij de ratrace waar je dagelijks deel van uitmaakt. Maar wat nou als je te horen hebt gekregen dat je laatste maanden of dagen zijn aangebroken, dat je bent uitbehandeld. Juist dan moet je toch terug kunnen vallen op je vrienden en familie. En ook op de vrijwilligers van Hospice De Margriet, die je met veel liefde zullen omringen en begeleiden.

 

Hospice De Margriet is een zogenaamd bijna thuis huis. Dat wil zeggen dat het eigenlijk een soort huishouden is net als thuis. De vrijwilligers werken in vier dagdelen en zijn altijd met zijn tweeën. en ook nog samen met een verpleegkundige. Wat doet een vrijwilliger zoal, naast een luisterend oor zijn van de bewoners ben je vooral met huishoudelijke zaken bezig zoals zorgen voor koffie, thee een ontbijtje, een lunch een diner. Maar ook het wisselen van handdoeken en theedoeken op de kamers. De was, het ontvangen van de bezoekers. Maar ook bewoners samen met de verpleegkundige helpen met wassen en aankleden. Dat soort zaken en dat doen we met een zeer gezellige groep van vrijwilligers.

 

Omdat we vier dagdelen met twee vrijwilligers zijn, alle dagen van de week. Zijn er per week 7 x 4 x 2 = 56 vrijwilligers aanwezig. En we komen altijd handjes tekort, zeker in de vakantieperiode. We zijn daarom altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die een zinnige invulling willen geven aan hun vrije tijd. We horen veel van de mensen om ons heen dat ze dat niet zouden kunnen, maar ik kan je verklappen dat onze “klanten” heel toegankelijk zijn. Meld je daarom aan en versterk ons gezellige team, want er wordt heus ook veel gelachen.

 

 

Meer informatie vind je op hospicedemargriet.nl/vrijwilligers/wat-doet-een-vrijwilliger/