Ik zou graag een ervaring willen delen met CMML leukemie patiënten en een paar vragen willen stellen.

04-03-2019 18:55In juni 2018 werd bij mij CMML (leukemie) vastgesteld. Een ongeneeslijke ziekte met een ongunstige prognose. De specialisten hebben vastgesteld dat de behandeling met Hydrea, de leukocyten effectief bestrijdt. De medicatie werkt uitstekend. Het bezwaar is dat de rode bloedcellen en de bloedplaatjes lijden onder de Hydrea chemo pillen. De hemoglobine zakt, naar gelang de hoogte van de medicatie dosis, naar een te laag niveau. De bloedplaatjes zakken, naar gelang de hoogte van de medicatie dosis, ook naar een te laag niveau. Bij een verlaging van de Hydrea dosis, volgt een toename van de leukocyten, de onvolwaardige witte bloedlichaampjes, naar een onaanvaardbaar hoog niveau. De noodzakelijke verhoging van de Hydrea dosis resulteert dan weer in de negatieve uitwerking op de hemoglobine en de bloedplaatjes. Het is een wankel evenwicht tussen de positieve en de negatieve uitwerking van de Hydrea.

Ik las op internet dat een aftreksel van de wortel van de paardenbloem de aanmaak van hemoglobine zou stimuleren. Ook capsules van de paardenbloemwortel. Ik besloot het uit te proberen.Sinds ik tweemaal daags het wortelaftreksel en de capsules inneem, staat mijn hemoglobine tussen de 6.0 en 6.5. Ik kan daar mee leven en beschik over voldoende energie.


Sinds ik dit natuurproduct inneem, is mijn HB niet meer naar een onaanvaardbaar laag niveau gezakt. Het was ooit 4.5. Dank zij de hogere dosis Hydrea blijven de leukocyten onder de bovengrens en blijft de hemoglobine stabiel. 


Ik heb nergens kunnen lezen, dat er een wetenschappelijk bewijs bestaat van de gunstige uitwerking van de paardenbloemwortel op de hemoglobinevorming. Is het resultaat toeval? Is het een placebo effect? Ik durf niet te stoppen met de paardenbloemwortelkuur, om met een HB daling aan te tonen, dat de paardenbloemwortel stimulerend werkt op de hemoglobinevorming.

Zijn er CM(M)L patiënten die ervaring hebben met de paardenbloemwortel? Misschien zijn er CM(M)L patiënten die een te lage HB hebben en het natuurmiddel willen uitproberen? Zo kan wellicht ten gunste van andere patiënten aangetoond worden dat de paardenbloemwortel de HB aanmaak mogelijkerwijs, afhankelijk van individu tot individu, stimuleert.

Ik las op internet dat een aftreksel van het gedroogde Papajablad en kern van de Papajapit in capsule vorm de aanmaak van bloedplaatjes stimuleert. Ik besloot het uit te proberen. Ik neem tweemaal daags het papaja bladaftreksel en de pitcapsules. Sinds ik dit natuurproduct inneem, hebben mijn bloedplaatjes zich voldoende hersteld. Ze zijn niet meer naar een alarmerend te laag niveau gedaald, ondanks de hogere dosis Hydrea medicatie.

Ik heb nergens kunnen lezen, dat er een wetenschappelijk bewijs bestaat van de gunstige uitwerking op de bloedplaatjes, van de papajaplant. Is het resultaat toeval? Is het een placebo effect? Ik durf niet te stoppen met de papajakuur, om aan te tonen met een bloedplaatjesdaling, dat papaja stimulerend werkt, op de bloedplaatjesvorming.

Zijn er CM(M)L patiënten die ervaring hebben met de papaja als middel om de bloedplaatjesaanmaak te stimuleren? Misschien zijn er CM(M)L patiënten die een te laag bloedplaatjes niveau hebben en het natuurmiddel willen uitproberen? Zo kan ten gunste van andere patiënten wellicht aangetoond worden, afhankelijk van individu tot individu, dat de papajaplant bestanddelen, de aanmaak van bloedplaatjes mogelijkerwijs stimuleert.

Met behulp van internet kunnen de gedroogde paardenbloemwortels (ook in dierenwinkels) en de capsules besteld worden. Hetzelfde geldt voor de gedroogde papajabladeren en de papajapitcapsules.Ik heb geen negatieve bijwerkingen ervaren van de paardenbloemwortel, het papajablad en de papajapit. Lezen over de planteigenschappen, alvorens aan het gebruik te beginnen is aanbevelenswaardig. Een voorzichtige en bedachtzame aanpak is immer raadzaam. Het is zaak om geen verwachtingen bij voorbaat te hebben. Misschien ben ik wel de enige leukemiepatiënt op aarde met deze gunstige uitwerking.

Ik hoop dat mijn ervaring door leukemie patiënten bevestigd zal kunnen worden. Ik hoop dat ik met mijn ervaringen patiënten zal kunnen bereiken, die er wellicht ook baat bij zouden kunnen hebben. De bloedproeven zullen de uitkomst moeten aantonen. In tijden van "fake news" op het internet is zelfonderzoek de resterende optie.

De reacties in de leefomgeving op de toepassing van deze alternatieve natuurgeneesmethode zijn voornamelijk positief. Soms ook uitgesproken kritisch. Deze kritische stellingname kan niet wetenschappelijk weerlegd worden. Het enige "bewijs" wordt geboden door mijn gunstige bloedwaarden. Deze tegenstellingen vorm(d)en een weerstand om mijn ervaringen te delen. Het delen van de informatie zou gezien kunnen worden als het bieden van "valse hoop" op basis van een enkelvoudige ervaring. Een polemiek tussen voor- en tegenstanders van natuurlijke geneeswijzen, is niet aan de orde. Het besluit geen ruchtbaarheid te geven kan volgen uit deze overwegingen. De verwachting mogelijkerwijs een raadgeving te kunnen bieden aan mede leukemie patiënten met hetzelfde probleem, gaat bij niets doen verloren.

Wellicht is het mogelijk om een bevestiging te krijgen van ervaringsdeskundigen, dat de natuur op deze wijze hulp kan bieden bij de verlichting van de gevolgen van deze ernstige en soms ongeneeslijke ziekteproblemen.


Voor vragen kunt u Mailen naar: kluimeer@hotmail.nlMet vriendelijke groet,

Dick Kluiver.