Ik zou graag een ervaring willen delen met CMML patiënten. Dit is mijn verhaal en mijn vraag.

03-03-2019 20:58In juni 2018 werd bij mij mij, een man van 79 jaar CMML-2 vastgesteld. Een ongeneeslijke ziekte met een ongunstige prognose. De specialisten hebben vastgesteld dat de behandeling met Hydrea, de leukocyten kan bestrijden. Er is geen plan B indien mijn kankercellen immuun zouden worden voor de Hydrea. De medicatie werkt uitstekend. Bij 3 om 2 pillen per dag blijven de leukocyten binnen de vastgestelde norm. Het bezwaar is dat de rode bloedcellen en de bloedplaatjes lijden onder de Hydrea chemo pillen. Mijn hemoglobine zakte naar 4.5. Daar is niet mee te leven. Ik kreeg een bloedtransfusie. Mijn bloedplaatjes zakten naar 60. Dat is alarmerend laag. Nu kom ik tot de kern van mijn vraag.


Ik las op internet dat een aftreksel van de wortel van de paardenbloem de aanmaak van hemoglobine stimuleert. Ook capsules van de paardenbloemwortel. Sinds ik tweemaal daags het wortel aftreksel en de capsules inneem staat mijn hemoglobine tussen de 6.0 en 6.5. Ik kan daar prima mee leven en heb alle energie om me te bewegen. De medische wereld is er niet van overtuigd dat mijn HB zich zo goed houdt vanwege de paardenbloemwortel. Voor mij is het een feit dat sinds ik dit natuurproduct inneem, mijn HB nooit meer naar een fataal niveau gezakt is. Ik heb geen wetenschappelijk bewijs nodig. Ik ga ermee door. Ik wil niet te stoppen met de paardenbloemwortel om aan te tonen met een HB daling dat het wel stimulerend werkt. Tussen de HB van 4.5 en de 5.5 voelde ik me zwaar beroerd. Misschien zijn er CM(M)L patiënten die een lage HB hebben en het natuurmiddel willen uitproberen. Zo kan ten gunste van andere patiënten aangetoond worden dat de paardenbloemwortel de HB aanmaak stimuleert.


Ik las op internet dat een aftreksel van het gedroogde Papajablad en kern van de Papajapit in capsule vorm de aanmaak van bloedplaatjes stimuleert. Sinds ik tweemaal daags het papaja bladaftreksel en de de pitcapsules inneem, is zijn mijn bloedplaatjes tot boven de gevarenzone gestegen. De hematoloog acht het niveau gunstig.


De medische wereld is er niet van overtuigd dat mijn bloedplaatjes zich \o goed houden vanwege het papajablad en de papajapit. Voor mij is het een feit dat dat ik sinds ik dit natuurproduct inneem, mijn bloedplaatjes nooit meer naar een alarmerend laag niveau gedaald zijn. ik heb geen wetenschappelijk bewijs nodig. Ik ga ermee door. Ik wil niet stoppen met de papajakuur om aan te tonen met een bloedplaatjesdaling dat het wel stimulerend werkt. De hematoloog heeft me uiteengezet hoe gevaarlijk het is om een te laag bloedplaatjes niveau te hebben. Misschien zijn er CM(M)L patiënte die een te laag bloedplaatjes niveau hebben en het natuurmiddel willen uitproberen. Zo kan ten gunste van andere patiënten aangetoond worden, dat de papajablad de aanmaak van bloedplaatjes stimuleert.


Het is eenvoudig om met behulp van internet de gedroogde paardenbloemwortels (ook in dierenwinkels) en de capsules te bestellen. Hetzelfde geldt voor de gedroogde papajabladeren en de papajapitcapsules.


Ik hoop dat mijn ervaring en voorstel de patiënten zal kunnen bereiken, die er wellicht ook baat bij hebben. De bloedproeven zullen het resultaat feilloos aantonen. Wellicht ontstaat bij een positief resultaat, dan ook de mogelijkheid dat de medische wereld een welwillend en goedkeurend knikje geeft.


Voor Vragen kunt u Mailen naar: kluimeer@hotmail.nlMet vriendelijke groet,


Dick Kluiver.