Is een afspraak met een diëtist nuttig?

07-01-2019 16:55

                             Ja, een afspraak met een diëtist kan zeker nuttig zijn.


Advies vragen:

Om zo goed mogelijk te herstellen, een goede voedingstoestand te behouden of op te bouwen of kanker te voorkomen kunt u veel zelf uitzoeken, maar kunt u ook wel deskundig advies gebruiken. De diëtist met ervaring met kanker kan u hierbij helpen. Bij een consult bij de diëtist bekijkt u samen wat uw mogelijkheden en beperkingen zijn en wat bereikt zou kunnen worden.


De diëtist berekent wat u nodig heeft en stelt voedingsadviezen op afgestemd op uw persoonlijke situatie. In het verloop van de behandeling of herstel bekijkt u samen wat het resultaat is en stelt de diëtist zo nodig de adviezen bij.


Een consult bij de diëtist is zeker zinvol als u met meerdere voedingsproblemen kampt. Het kan zijn dat de ziekte of de behandeling tegelijkertijd verschillende problemen veroorzaken. Het kan ook zijn dat u vanwege andere ziekten al met uw voeding rekening moet houden zoals bij diabetes, hart- en vaatziekten en maag-darmaandoeningen. Dan lijken de voedingsadviezen en tips voor de verschillende problemen soms strijdig met elkaar of juist in uw situatie moeilijk te realiseren. De diëtist zal in een persoonlijke aanpak met alle factoren rekening houden.


U kunt zelf een afspraak maken met de diëtist, maar u kunt ook uw arts vragen u naar een diëtist te verwijzen die kennis heeft van voeding bij kanker en die met hen samenwerkt.


Vergoeding door zorgverzekeraar:

De zorgverzekeraar vergoedt (een deel van) de behandeling van de diëtist.


In 2019 worden de eerste 3 behandeluren vergoed vanuit de basisverzekering.


De vergoedingen vanuit aanvullende verzekeringen zijn verschillend.

Dat kunt u bij uw zorgverzekeraar vragen.Bron: www.voedingenkankerinfo.nl