Is het bloedgroepdieet goed om te volgen als ik kanker heb gehad ?

22-07-2018 21:52


                                      Voeding en Kanker info - bloedtype

bloedgroep.Er is geen bewijs dat voor een bepaalde bloedgroep een bepaald dieet beter is.


Er is geen onderzoek gedaan naar het bloedgroepdieet bij kanker.Wat is het bloedgroepdieet?

Het bloedgroepdieet is een dieet waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen de vier bloedgroepen: A, B, AB en O. Voor elke bloedgroep is een dieet opgesteld, met daarbij een beweegadvies. Het bloedgroepdieet is bedacht door dr. D'Adamo, een Amerikaanse natuurgeneeskundig arts.

Hij schreef een boek over dit dieet: Het Bloedgroepdieet. Dr D'Adamo is van mening dat mensen met verschillende bloedgroepen verschillende eigenschappen hebben qua vertering en weerstand. Het idee achter dit dieet is dat er voor elk van die groepen specifieke behoeften zijn.

Zo is voor de ene bloedgroep vlees wel toegestaan en zuivel niet, terwijl het voor een andere groep andersom is.


Bloedgroepdieet en cholesterol:


Voeding en Kanker info - Cholesterol atherosclerose

cholesterol-bloedvat.In 2013 is een overzichtsstudie gepubliceerd waarin gekeken is naar verschillende onderzoeken naar het bloedgroepdieet. De conclusie van deze overzichtsstudie is dat er op dat moment slechts één onderzoek is gedaan naar het bloedgroepdieet en verschillende ziekten.


Het onderzoek uit de overzichtsstudie uit 2013, over cholesterolwaarden en het bloedgroepdieet, vond geen verschil tussen mensen die wel of niet het dieet volgden. Bij een studie uit 2014 was geen effect zichtbaar van het bloedgroepdieet op het ontstaan van hart- en vaatziekten.


Een studie uit 2018 heeft mensen 6 maanden gevolgd bij het volgen van een dieet. Op basis van voedingsdagboeken is later bepaald welk bloedgroep-dieet is gevolgd. Per dieet-groep is gekeken hoe succesvol het dieet was. Binnen iedere dieet-groep zijn er enkele positieve resultaten geweest o.a. het verlagen van de Body Mass Index ( ">BMI). Daarna is bekeken of het succes van het dieet kwam doordat mensen werkelijk ook de bloedgroep hadden dat bij het dieet hoort volgens het boek. Na verder bestuderen van de resultaten is gebleken dat de bloedgroep van de mensen geen invloed hadden op de resultaten van het dieet.


Bloedgroepdieet na kanker:

Er is tot op heden geen onderzoek gedaan naar het bloedgroepdieet en kanker. Na afronding van de behandelingen heeft u voeding met een evenwichtig aanbod aan voedingsstoffen nodig om te herstellen, uw conditie weer op te bouwen en zo gezond mogelijk te blijven.


De dieetadviezen bij het bloedgroependieet leggen strikte beperkingen op die uw voeding onevenwichtig maken. Dat kan juist ongunstig uitpakken. Wanneer een bepaald dieet u aanspreekt, b.v. omdat u wilt afvallen, is het goed dat met de diëtist te bespreken. De diëtist kan u adviseren wat in uw persoonlijke situatie de beste manier om af te vallen is.Adviezen.

Op de pagina Na de behandeling kunt u lezen welke adviezen er zijn voor als u kanker hebt gehad.

Bron: www.voedingenkankerinfo.nl