Is het goed om teunisbloemolie te gebruiken om terugkeer van (borst-)kanker te voorkomen?

30-11-2015 18:40


Is het goed om teunisbloemolie te gebruiken om terugkeer van (borst-)kanker te voorkomen?

Voeding en Kanker info - vitamine D

Nee, er is geen bewijs dat teunisbloemolie invloed heeft op de terugkeer van kanker. Het is van belang om met zorg om te gaan met supplementen waar teunisbloemolie in verwerkt is. Teunisbloemolie kan, alleen of in combinatie met bloedverdunners of aspirine, stollingsproblemen in het bloed veroorzaken, waardoor een bloeding moeilijk stopt.

Wat is teunisbloemolie?


De teunisbloem (latijnse naam: Oenothera Biënnis) is een tweejarige plant met gele bloemen en komt vooral voor in Noord-Amerika. Alle delen van de plant zijn eetbaar. Van teunisbloemolie wordt gezegd dat het zou helpen bij het verminderen van klachten bij de menopauze, premenstrueel syndroom (PMS), reumatoïde artritis en bepaalde huidproblemen. Teunisbloemolie is rijk aan gamma-linoleen zuur en die wordt als een van de mogelijke werkzame stoffen in teunisbloemolie beschouwd. Teunisbloemolie is online en bij drogisterijen te koop.


Teunisbloemolie bij kanker:

Studies over teunisbloemolie en het risico op kanker of terugkeer van kanker zijn er niet. Hierdoor kan er niet worden aangegeven of teunisbloemolie een gunstige of ongunstige werking heeft op kanker of op de terugkeer ervan.

Lees verder op de Website...... https://www.voedingenkankerinfo.nl/is-het-goed-omr-te-voorkomen/  


Bron:  www.voedingenkankerinfo.nl