Is het normaal om koffie opeens niet meer lekker te vinden ?

15-01-2019 17:36


                                       Voeding en Kanker -koffie

Het kan zijn dat u koffie ineens niet meer lekker vindt. Die afkeer tegen eten en drinken waar u vroeger van hield komt vaak voor bij kankerpatiënten en is gelukkig meestal tijdelijk.


Een groot aantal patiënten met kanker ontwikkelt een afkeer tegen bepaalde voedingsmiddelen. Dit zijn met name producten met een sterke en uitgesproken smaak  zoals bijvoorbeeld bouillon, gebraden vlees, gefrituurde gerechten en de warme maaltijd in zijn algemeen. Ook koffie is een product waar patiënten met kanker vaak een afkeer tegen ontwikkelen.


Frisse smaak:

Gelukkig bevat koffie geen essentiële voedingsstoffen waardoor u dit zonder gevolgen kunt weglaten. Ook kunt u het vervangen door dranken die geen afkeer oproepen. Dranken met een frisse smaak zoals zuiveldranken of vruchtensappen gaan vaak beter.

Tijdelijk?

Deze 'afkeer' tegen bepaalde producten kan door de kanker zelf komen, doordat de stofwisseling ontregelt raakt, maar het kan ook komen door de chemotherapie of radiotherapie in het hoofd-hals gebied. De afkeer is meestal tijdelijk, maar kan nog een tijd aanhouden na de laatste behandeling.
Bron: www.voedingenkankerinfo.nl