Je moet het durven een leven na kinderkanker.

22-09-2014 20:45



Auteur: Esther Radstaak.


Nadat ik 2 jaar uit psychotherapie was om mijn oncologie verleden een plaats te geven ( ik was 12 jaar toen ik ziek werd en het blijft als een rode draad door je leven lopen. ) heb ik de stap gemaakt om erover te schrijven. Ik heb het dus níet van mij afgeschreven. Dat kon ook helemaal niet zo zwaar was de therapie, of er een vloedgolf van onverwerkt verdriet over mij heen kwam.
Een paar jaar geleden ben ik in het 20u journaal van de NOS geweest toen er internationaal belangstelling was voor een symposium als aftrap naar een grootschalig onderzoek wat nu loopt. SKION LATER STUDIE.
NOS verslaggever Theo Verbruggen nam toen hier thuis het interview af en hem heb ik gevraagd om het voorwoord van mijn boek te schrijven wat hij ook gedaan heeft!
Voor mij is de cirkel rond en ik hoop dat gelijkgestemden er hoop en troost uit kunnen halen maar er kunnen ook eye openers inzitten voor medici en bv ouders van wie het kind net uit de behandeling is en een idee hebben waar ze de komende jaren op kunnen letten bij hun kind. ( zo vertelden twee ouderparen tijdens de familiedag vorige maand bij kankerinloophuis st. Vchtgenoten )
Ik hoop dat je het gaat lezen en er anderen op kan attenderen. Misschien ten overvloede ik verdien er niets aan! Geef mijn royalties volledig aan de VOKK ( Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker ) tbv de KanjerKetting!


Hartelijke groet,


Esther Radstaak-Brookman.



Info over het Boek:   

Het autobiografische Je moet het durven is het ontroerende verslag van een zoektocht naar levensgeluk. Bij Esther RadstaakBrookman (1967) werd op twaalfjarige leeftijd een kiemceltumor vastgesteld. Ze geneest na een zware ziekteperiode van twee jaar. Esther wordt apothekersassistent, trouwt en krijgt een gezonde dochter. Wanneer haar dochter bijna twaalf is, komen alle traumatische ervaringen die Esther in haar jeugd heeft opgedaan genadeloos boven. Ze verliest de greep op haar bestaan en vervreemdt van zichzelf. Ten einde raad zoekt ze hulp. In een langdurige psychotherapie met tientallen EMDR-sessies, herondekt ze zichzelf. Dit boek zal ouders helpen boven hun verdriet uit te stijgen. Artsen en verpleegkundigen krijgen de kans zichzelf te zien door de ogen van een kind. Maar het meest waardevolle is dat mensen met vergelijkbare traumatische ervaringen moed kunnen putten uit Esthers uiteindelijke overwinning.

Recensie(s)


De schrijfster blikt in dit boek terug op haar jeugd; wanneer op haar twaalfde kanker wordt geconstateerd, lijkt ze dat gelaten te ondergaan. Operaties en zware chemokuren: ze lijkt die goed te doorstaan. Na twee jaar is ze genezen en gaat ze studeren en wordt ze apothekersassistente. De herinnering aan de kanker zit diep weggestopt, laat zich even zien als haar vader kanker krijgt, maar barst naar buiten als haar eigen dochter twaalf wordt. Pas nu kan de verwerking beginnen. Met behulp van EMDR (een therapie om schokkende ervaringen te verwerken) en vele jaren gesprekken met haar psychotherapeut en gesprekken met lotgenoten weet ze haar post-traumatische stress te overwinnen. Omdat er een systeem wordt ontwikkeld om overlevers van kanker te helpen, werkt ze mee aan een interview, een onderzoek en een tv-programma. Dat is de basis voor dit boek, waarvan de opbrengst naar de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker gaat. Een gemakkelijk leesbaar, vlot geschreven boek voor ouders en begeleiders van kinderen met kanker.

Het Boek is te bestellen bij de plaatselijke boekhandel via onderstaande gegevens of via www.bol.com / www.vokk.nl




De opbrengst gaat naar de Kanjerketting.

Productinformatie:

Auteur

Esther Radstaak

Redactie

Marleen Rikkengaa          

Overige betrokkenen

 Marleen Rikkengaa

Taal

Nederlands       

Afmetingen

16x224x141  mm

Gewicht

255,00 gram

Druk

1       

ISBN10

9461850425

ISBN13


Bron:  www.bol.com

9789461850423