Je ouders altijd dichtbij.

22-01-2014 18:46
 

 


 

Als je ziek bent, wil je je ouders het liefst zo dicht mogelijk bij je hebben. En natuurlijk wilt u als ouder uw zieke kindje geen minuut alleen laten. Dankzij Ronald McDonald Huizen zijn ouders altijd binnen een paar minuten bij hun kind in het ziekenhuis. Een veilig gevoel. Ook broertjes en zusjes zijn welkom in een Ronald McDonald Huis.

  

Gezinnen die logeren in een van de Ronald McDonald Huizen voelen zich er al gauw thuis. Even ontspannen voor de tv of in een gemakkelijke stoel, koken, slapen, lezen. Het is eigenlijk net als thuis. Naast een eigen kamer kan het gezin gebruikmaken van een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. En in veel gevallen zelfs van een tuin. Het Ronald McDonald Huis is veel meer dan een dak boven het hoofd. Ouders in het Huis ondervinden vaak veel steun aan elkaar.

Hoe werkt een Ronald McDonald Huis?

  

Net als thuis zorgen ouders voor het eigen gezin. Ze doen hun eigen boodschappen, koken zelf en houden hun eigen kamer schoon. Het Huis wordt geleid door een klein managementteam, de enige betaalde krachten van het Ronald McDonald Huis. Daarnaast zorgt een grote groep vrijwilligers voor het reilen en zeilen van het Huis. Zij ontvangen de ouders, bieden een luisterend oor en zorgen ervoor dat het Huis schoon en gezellig is. De vrijwilligers zijn zeven dagen per week, 365 dagen per jaar aanwezig. Zonder hun inzet zouden de Ronald McDonald Huizen niet kunnen bestaan.

Waar zijn de Ronald McDonald Huizen?

In Nederland zijn vijftien Ronald McDonald Huizen. Ze staan bij alle academische ziekenhuizen, een aantal streekziekenhuizen met een bovenregionale functie, bij een revalidatiecentrum en een jeugdpsychiatrische instelling.

Jaarlijks maken de Ronald McDonald Huizen 65.000 overnachtingen voor 4.600 gezinnen mogelijk (cijfers 2011).

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Ronald McDonald Huizen? Selecteer hieronder een Ronald McDonald Huis en lees meer op de website.

Lees over de ervaringen van ouders die in een Ronald McDonald Huis logeerden


 

Bron:   Ronald McDonald Huis.