Johannes Hospitium Vleuten

09-08-2014 09:54


Wanneer thuis niet meer lukt:

Voor de meeste mensen geldt dat zij de laatste fase van hun leven het liefst thuis willen doorbrengen, bij hun dierbaren en in een vertrouwde omgeving. Dat lukt niet altijd: de woonomstandigheden zijn daar niet naar, de nodige zorg ontbreekt of het wordt voor de dierbaren te veel. Dan kan een hospitium of hospice uitkomst bieden. Het biedt een thuis waar palliatieve terminale zorg  https://www.hospitiumvleuten.nl/terminale-zorg  wordt geboden, gericht op de behoeften van de zieke en op een zo draaglijk en menswaardig leven tot het einde. Daarnaast krijgen ook de dierbaren, familie en vrienden, aandacht en zorg waar dat gewenst, nodig en mogelijk is. Het is ook mogelijk om tijdelijk in het hospitium te verblijven; wanneer de zorg thuis in de laatste levensfase voor een kortere periode niet mogelijk is of voor een betere instelling op pijn- of symptoombestrijding.

Het Johannes Hospitium Vleuten bestaat sinds 1991 en biedt een gastvrij verblijf en liefdevolle topzorg met 24-uurs professionele verzorging en begeleiding. Er zijn acht gastenkamers. De kleinschaligheid en huiselijkheid van het hospitium geeft de zieke (voor ons: gast) en de dierbaren de veilige en vertrouwde omgeving om op een persoonlijke wijze toe te groeien naar het naderende levenseinde.

Welkom:

Het hospitium baseert haar activiteiten op de christelijke barmhartigheid. Maar het hospitium staat open voor iedereen, ongeacht levensbeschouwing of manier van leven. Euthanasie wordt niet toegepast in het hospitium. Inzet is optimale palliatieve zorg, met deskundige begeleiding door arts en verpleegkundigen/verzorgenden en een zo goed mogelijke pijn- en symptoombestrijding. U bent welkom voor een kennismakingsbezoek.
Zie ook de folder Liefdevolle topzorg in de laatste levensfase. https://www.hospitiumvleuten.nl/sites/default/files/FOLDER%206%20pag%20A5%202012.pdf
In dit fotoboek krijgt u een nader beeld van het hospitium. https://www.hospitiumvleuten.nl/sites/default/files/Joh%20Hosp%20fotoboek.pdf

Een rustige plek in de gemeente Utrecht:

Het gebouw is speciaal ontworpen als hospitium en dateert uit 2004. Het is gelegen op een rustige locatie nabij de dorpskern van de wijk Vleuten-De Meern - gemeente Utrecht.

Het hospitium is goed bereikbaar voor bezoekers, ook met het openbaar vervoer.


Contact:

Adres
Kloosterweide 2,
3451 VN Vleuten, gemeente Utrecht
Postbus 97, 3450 AB Vleuten, gemeente Utrecht


E-mail: info@hospitiumvleuten.nl


Tel.: 030 6775013
Fax: 030 6771371


Bron:  www.hospitiumvleuten.nl/hospice