Jong en kanker. Waar kun je dan terecht?

12-08-2014 18:37


AYA staat voor Adolescent & Young Adult, jongvolwassenen met kanker in de leeftijd van 18-35 jaar. Waar kun je terecht met je vragen over je ziekte en over het dealen met kanker? Leeftijd-/lotgenoten bezoeken in een veilige, afgeschermde online omgeving  de AYA4 Community om  andere AYA's te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen, en kennis en gevoelens te delen. In 2010 is de AYA4 Community  opgericht door AYA's van Expertise Platform Radboudumc en zij hebben er samen met professionals voor gezorgd dat de AYA4 Community open is gesteld voor alle AYA's in Nederland. 

De AYA4 Community heeft intussen 4 portals die totaal van elkaar zijn gescheiden:

·         AYA4 all AYA: het deel voor alle AYA's.

·         AYA4 Breast: voor AYA's met borstkanker. Let op: alleen deze AYA4 Community is opengesteld voor AYA's in de leeftijd van 18-39 jaar!

·         AYA4 Naasten: voor naasten van AYA's.

·         AYA4 Zorgprofessionals: voor hulpverleners van AYA's.

Als je  er geen behoefte hebt om  lid te worden van een AYA4 Community, maar  je wilt wel   betrouwbare informatie krijgen over kanker op de AYA-leeftijd en hoe je daarmee kan dealen? Kijk dan gerust op www.aya4net.nl.

De AYA4 Community is een essentieel deel van de AYA zorg van het Nationaal AYA Platform. Dit platform, in 2013 geïnitieerd door het AYA Expertise Platform Radboudumc, is een hecht en samenwerkend kennisnetwerk van AYA's en professionals uit onder meer de ' universitaire medische centra en perifere ziekenhuizen.  Zo wordt alle actuele kennis en kunde over kanker op de AYA leeftijd maximaal  gedeeld en ingezet  om de beste zorg  te bieden aan AYA's in heel Nederland.

 Wil je meer informatie over jongvolwassenen  met kanker,  AYA- zorg, de AYA4 Community of de participerende ziekenhuizen op het Nationaal AYA Platform, kijk dan op www.aya4net.nl.


AYA4 community manager van het Nationaal AYA Expertise Platform Radboudumc/Nationaal AYA Platform Medische Oncologie/REshape & Innovation Centrum Radboudumc mailto:Jaya.Boland@radboudumc.nl  M 06 11779076 / T (024)-7440080


Radboud universitair medisch centrum:

Postbus 9101, 6500 HB Nijmegen
di/wo: Reinier Postlaan 4 REshape, route 911, 6525 GC Nijmegen
do/vr: Geert Grooteplein 8, AYA poli, route 452, 6525 GA Nijmgen
www.radboudumc.nl


AYA zorg: https://www.aya4net.nl

Aanwezig: dinsdag t/m vrijdag


Het Radboudumc staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in het handelsregister onder nummer 41055629.
The Radboud university medical center is listed in the Commercial Register of the Chamber of Commerce under file number 41055629.


Bron:  www.aya4net.nl