Justitie krijgt zaak tegen alternatieve kankerbehandelaar Klaus Ross maar niet rond.

13-12-2016 17:53Klaus Ross.  

Beschrijving: Klaus Ross.          

Fotograaf: ANP.
            


KREFELD - Justitie in Duitsland heeft grote moeite om te bewijzen dat de alternatieve kankerbehandelaar Klaus Ross de dood van drie patiënten, onder wie een 43-jarige Wijk en Aalburgse, op zijn geweten heeft.


Er is nog altijd geen causaal verband aangetoond tussen het door Ross toedienen van experimentele glucoseblokkers op jongstleden 27 juli 2016 en het overlijden van de patiënten in de dagen daarna. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie in Krefeld. "Het blijft een open vraag of we dat causaal verband aan kunnen tonen", zegt een woordvoerder.


Zelfs op de vraag óf Ross de zeer omstreden glucoseblokkers mocht gebruiken in zijn kliniek in Bracht, net over de grens bij Venlo, is nog geen definitief antwoord gevonden. Bronnen rond het onderzoek melden aan het Brabants Dagblad dat de uitkomst best eens 'ja' zou kunnen zijn. Als dat zo is, en er ook geen overtuigend bewijs komt dat Ross de fout in ging bij het toedienen, bijvoorbeeld door het gebruik van een te hoge dosis, dan zou dat een grote klap betekenen voor nabestaanden. Zij houden Ross verantwoordelijk voor de dood van hun geliefden.


Door de problemen met het rondkrijgen van het bewijs zal het onderzoek nog 'maanden' duren, stellen bronnen. Justitie zegt nog niet te weten wanneer het met resultaten kan komen.Bron: www.bndestem.nl