Kan ik rauwe melk gebruiken bij kanker ?

29-10-2019 17:36

                            
Rauwe melk gezondheid & kanker

rauwe-melkSommige mensen hebben de opvatting dat het drinken van rauwe melk een speciaal, gunstig effect zou hebben bij kanker. Daar is echter geen enkel wetenschappelijk bewijs voor.Wat wordt bedoeld met rauwe melk?

Rauwe melk is melk die direct van de koe afkomstig is zonder dat de melk eerst gekookt of gepasteuriseerd is, zoals bij gewone melk wel gebeurt.  Voor de boer die rauwe melk aanbiedt zijn er enkele regels vastgelegd waar de melk aan moet voldoen.

Rauwe melk is een ander type melkproduct dan biest.

Lees hier verder over biest.


Wat blijkt uit onderzoek?

Het drinken van rauwe melk kan wel, maar er zijn risico's aan verbonden.

Rauwe melk kan besmet zijn met bacteriën. Dat brengt gezondheidsrisico's met zich mee voor jonge kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een verminderde weerstand, zoals mensen die onder behandeling zijn voor kanker. Bij deze groepen wordt het drinken van rauwe melk afgeraden.


De besmetting van de melk kan op meerdere manieren gebeuren. Bacteriën kunnen tijdens het melken in de melk komen, bijvoorbeeld via de uiers of de melkmachine. Na het melken kan besmetting via de lucht of verkeerde opslag plaatsvinden. De rauwe melk moet voor consumptie altijd worden verhit. Hierdoor kunnen de meeste bacteriën uitgeschakeld worden.


Ons advies:

Gebruik tijdens de behandeling van kanker geen rauwe melk.Lees ook:

Mag ik melk drinken als ik last heb van slijmvorming?


Is het goed om biest te gebruiken als ik kanker heb?
Bron: www.voedingenkankerinfo.nl