KankerWieHelpt.nl

19-02-2014 19:27


Lotgenotencontact


Een aantal patiënten stelt contact met medepatiënten op prijs. Het uitwisselen van ervaringen en het delen van gevoelens met iemand in een vergelijkbare situatie kunnen helpen de moeilijke periode door te komen.

 

Sommige mensen kennen andere patiënten uit hun kennissen- of vriendenkring of ontmoeten hen op een andere manier, bijvoorbeeld op de polikliniek van het ziekenhuis. Anderen ontmoeten elkaar op internet, bijvoorbeeld via een internetforum. Maar contact met lotgenoten kan ook tot stand komen via een patiëntenorganisatie. Zo'n contact kan bestaan uit telefonisch contact, e-mail contact, een persoonlijk gesprek of deelname aan groepsbijeenkomsten.

 

Ook ontmoeten  lotgenoten elkaar tijdens een bezoek aan een van de vele inloophuizen.  


Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK)

In 1991 werd de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties opgericht. Intussen maken er 25 kankerpatiëntenorganisaties deel uit van dit samenwerkingsverband. Samen komen ze op voor de belangen van mensen die ooit kanker hebben gehad in zorg en maatschappij. Ook bieden ze steun en informatie rond de verschillende kankersoorten.


Lotgenotencontact

Via de gratis KWF Kanker Infolijn 0800 - 022 66 22 (ma - vrij: 9.00 - 12.30 en 13.30 - 17.00 uur) kunt u in contact komen met lotgenoten die dezelfde soort kanker hebben of dezelfde behandeling hebben ondergaan.


Bron:  www.kankerwiehelpt.nl