Krijg ik kanker van rood vlees?

28-10-2015 17:13

Mensen die veel rood vlees eten, hebben mogelijk een verhoogde kans op het krijgen van dikkedarmkanker. Daarnaast hebben mensen die veel bewerkt vlees eten, een verhoogd kans op het krijgen van dikkedarmkanker.


Rood vlees?

Voeding en Kanker - rood vlees

Wat is rood vlees eigenlijk? Rund-, varkens-, lams- en geitenvlees vallen onder rood vlees, evenals vlees van andere zoogdieren, zoals ree en ander wild. Rood vlees betekent niet per se rauw vlees, ook gaar vlees van deze dieren wordt rood vlees genoemd. Dit komt omdat dit vlees er rood uit ziet als u het rauw koopt. Dit in tegenstelling tot kip, kalkoen of andere gevolgelte wat er wit uitziet als het rauw is.

De rode kleur van rood vlees komt door een natuurlijke kleurstof, het Ijzer in onze voeding, voornamelijk afkomstig van dierlijke voedingsmiddelen.'>haemijzer, dat wij ook in ons bloed hebben. Deze stof kan de darm beschadigen als we veel en vaak vlees eten. Ditzelfde geldt overigens ook voor vleeswaren die gemaakt zijn van rood vlees, waaronder de meeste vleeswaren, o.a. worstsoorten, frikandellen en rookvlees.


Wat is teveel?

Lees verder opp de Website: https://www.voedingenkankerinfo.nl/krijg-ik-kanker-van-rood-vlees/  


Bron: www.voedingenkankerinfo.nl