Leukemie.

19-02-2014 19:17
Bieden van lotgenotencontact is een belangrijke activiteit voor Stichting Contactgroep Leukemie. Misschien spreekt lotgenotencontact u direct aan, maar het kan ook zijn dat u denkt hier geen behoefte aan te hebben omdat u het zelf aardig redt. Of misschien vreest u zelfs in een zogenaamd huilgroepje te belanden.


Velen die via het lotgenotencontact anderen ontmoetten ondervonden echt begrip en merkten dat er ook wel degelijk wat te lachen viel. In gesprek met een lotgenoot die weet wat u heeft meegemaakt zijn klachten, verdriet, en hoop op een andere manier bespreekbaar dan onder vrienden of familie. Ontmoetingen met lotgenoten zijn vaak ook waardevol voor het krijgen van praktische tips over het omgaan met symptomen of bijwerkingen.

      

  • Op individueel niveau biedt SCL lotgenotencontact via de telefoon en per e-mail. U kunt hiervoor bellen naar het gratis telefoonnummer van KWF Kankerbestrijding 0800-0226622. Op verzoek brengen zij u in contact met een van onze getrainde vrijwilligers die u een luisterend oor bieden.
  • U kunt ook mailen naar lotgenotencontact@leukemie.nfk.nl.
  • In kleiner groepsverband organiseren we enkele keren per jaar lotgenotenbijeenkomsten in uw regio. Informatie hierover vindt u in het menu Activiteiten. Als u donateur bent krijgt u vanzelf een persoonlijke uitnodiging voor de bijeenkomsten in uw regio.
  • Op landelijk niveau zijn er elk jaar 3 of 4 landelijke contactdagen, op steeds andere plaatsen in het land. Ook op deze bijeenkomsten is er veel gelegenheid tot het ontmoeten van mensen met uw vorm van leukemie.Bron:   www.hematon.nl